confusing news

2010.06.07. 22:26 | kutyacica | 14 komment

ok itt most smartphone vasarlasrol irok megint. szerintetek mi erdemes most? persze sok mulik a szolgaltaton, szoval ami ott jo nem biztos h itt is jo, de mind1.

update: specs osszehasonlitas (evo, hd2, n8, pre2)

gondolkozik az ember ugye mindig, milyen telefon lenne a nyero. mivel nalunk nincs es nem is lesz Legend, igy valogatni kell, nalam most eppen az uj blackberry 9800 slider (meg nem jott ki - de a full qwerty, a bb 6 os es a webkit browser igen faszan hangzik, plusz a looks is ott van) es az HTC Evo (ami meg egy monster es jol is nez ki es a 4G istenul hangzik es majdnem hogy no-brainer lenne.. csak eppen San Diegoban meg nincs es "allitolag" lesz csak 2011-ben lesz 4G lefedettseg, anelkul meg pff, raadasul szajhuzos h androidokbol tenyleg 2 havonta jon ki egy ujabb, olyan mint a videokartyak - tudja az ember elore hogy ha megveszi, 2 honap mulva ugy erzi majd h lett volna faszabb) ami elkepzelesben van, illetve vartam hogy mi lesz az iPhone 4-el. Itt le kell szogeznem hogy mostmar elvbol sem veszek olyan telefont, amit nem mi gyartunk reszben, ugyhogy az iPhone kapcsan (a tobbiben Qualcomm 3g chipset es Snapdragon proci zakatol) varom hogy bekerul-e a Qualcomm 3G chipset ahogy januarban suttogtak, vagy mi lesz. (side: egyelore Steve Jobs ezzel a sajat A4 processzorral nyomul, de elobb-utobb remelem h meglatja a fenyt es atvaltanak a Snapdragon csaladra).

na az izgalmak kozepette akkor ma debutal az iPhone ugye. Eddig jo: meg kell hagyni, nagyon sexy, a kepernyo felbontas stunning, eddig jo. Aztan masik jo hir ma: full featured netflix app jon az iPhone-ra, streaming video minden. Na ez eleg jol hangzik. Majd jon a nap 3. hire az iPhone (jelenleg) kizarolagos forgalmazojatol: az AT&T beszunteti (!!!!) az unlimited data plant, mostantol a maximum havi plan amit lehet venni 2G-s limites. WTF???!!!! ezen most akkorat hasaltam, hat kesz. Gondolom az van h az AT&T kiszamolta h nem birja mar sebessegben a jelenlegi halojuk annak a keves %-nyi powerusernek a multimedia terheleset, aki viszont mindenki mas experience-t is legyengiti, aztan osztottak-szoroztak es kijott h megeri par usert bukni. De azert adtak hozza egy adag pofatlan hazugsag magyarazatot is: "AT&T responded by saying that its change will save money for 98% of its customers because they use less that 2 GB of data a month."

Most ez mi? A szerencse az h az AT&T exkluziv szerzodese elvileg juniusban lejar. Ennek megfeleloen egyre valoszinubb, hogy a Verizon is elojon majd az iPhone-al (ebben aliitolag szinte 100% h Qualcomm chipset lesz, btw). Hat, varjuk, mert ebben a formaban az iPhone 4 nem versenykepes.

Jo es Ti milyen telefont vennetek most?

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr422064334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kereskényi Balázs 2010.06.08. 02:38:14

Jajj, ne szenvedjél már, már vegyél akármit végre. :-)

- Full qwerty kényelmesebb taccsosan, mint hardveresen, tökmindegy, milyen készülék, de ez gondolom emberfüggő.
- Webkit van az iPhone-ban, az Androidokban, a Samsung Bada alapú telefonokban, sőt még asszem némely Nokián is, de mindegyik ráépülő böngésző saját fejlesztésű. Azt viszont ne felejtsük el, hogy egyedül az iPhone Safari az, ami valójában a desktop Safari portolása. Nem kinézetben, meg funkciókban, hanem weboldalmegjelenítési képességekben.
- Androidosból én Nexust vennék, de csak ha lesz újabb generáció, ami már kiforrott.
- Chipset engem speciel nem érdekel. :-)
- Netflix: nem fogsz kifutni a két gigából, ez tapasztalat. Nem a buszon fogsz netflixezni, hanem otthon a kanapén, meg a konyhában, meg a munkahelyen, meg a kocsmában, ahol van wifi. A buszon megnézed a leveleidet, szociális médiát, térképet, moziműsort, kis adatforgalom-igényű alkalmazásokat, az esetek 95%-ában. A maradékban, ahogy olvasom Engadget-en, kibírható az a plusz díj, amit a túlforgalmazásért kell fizetni, ráadásul tulajdonképpen az egy ilyen átmeneti díjcsomagbővítés, ha jól értem (www.engadget.com/2010/06/02/atandt-makes-sweeping-changes-to-data-plans-iphone-tethering-comi/)
Meg még az is van, hogy ez a Netflix szerintem inkább iPad-es app, nem is értem, hogy miért a telefonra harangozták be.

Szóval továbbra se akarok iPhone-ra senkit rábeszélni, de azért igen.

kutyacica 2010.06.08. 05:12:53

@Kereskényi Balázs: nem "szenvedeK" de felev eleje ota volt nalam ingyen egy Google G1-es, egyetemi projekt miatt hasznalhattam, unlockolt unlimited minden kartyaval. igy nyilvan nem vettem semmit. most hogy befejeztem a sulit ez visszakerul a GT-hez, szoval ujra teriteken van a kerdes. a masik kategoria hogy leendo munkaadomnal nem meglepo modon van wireless device subsidy, magyarul ha kivarom akkor kb. ingyen valaszthatok telefont. ezeket nem akartam volna itt annyira hangoztatni, de hat mar meg kellett magam vedeni a "szenvedes" latszatatol :)

a tobbi sok kommentet is koszi, most akkor el is olvasom csak eloszor erre reagalni akartam h maxmalizalhassam a kommentem seggfej-mivoltat :)

kutyacica 2010.06.08. 05:25:26

@Kereskényi Balázs: na koszi a kommenteket, hasznos!!

a billentyuzet dologgal bizonytalan vagyok, de pont a G1-el az a tapasztalatom, hogy a hardveresen sokkal gyorsabban es hibamentesebben megy. de ezt annak is tulajdonitom hogy a) nem kenyszerultem ra h megszokjam igazan b) a G1-ese szarabb mint masoke (pl. iPhone, evo). de azert emiatt alapvetoen tovabbra is szkeptikus vagyok amig mast nem tapasztalok.

a webkit-es bongeszo csak azert erdekes, mert a blackberry-knek nalam ez a fo hibaja (szar a abongeszo az os 5-ben), igy ez pont a dealbreakert javitana ki. eddig emiatt a blackberry-k nalam nem jatszottak, de az OS 6 visszahozta a kepbe potencialisan.

a nexus nem tetszik, mert nincs benne sense, anelkul nem akarok android phone-t. az EVO minden szempontbol monsterebb mint a nexus1 hardver specifikacioban, miert jobb nala a nexus szerinted? ez most tenyleg erdekelne h miert pont nexus az androidosok kozul!

a korlatra csak annyit tudok mondani, hogy engem az ilyen felbasz. en mindig, mindig megszivom ezeket, anno az ehk-s telefonomon is a gprs miatt ugrott meg a szamlam, azota nem vagyok hajlando nem unlimited data planben gondolkodni. vehetjuk pet peeve-nek.

a chipset az elozo hozzaszolasombol logikus kovetkezik miert erdekel

mindenesetre, tegnap meg az uj bold tetszett legjobban, de az iPhone kijelzojerol olyan szepeket olvasok hogy felcsigazott, plusz a nagy tarhely is kenyelmesnek tunik. ami leginkabb az iPhone malmara hajthatja a vizet hogy most hogy az i3-7 proci sorozattal frissitettek a macbookokat, laptopbol tuti azt vennek, szoval terveim szerint elobb-utobb az lesz, akkor meg mar egyertelmuen iTunes lenne az otthoni multimedia center, amibol kovetkezik h esszeru lenne az iPhone.

mindent osszefoglalva egyenlore meg elobb latni akarom sajat szememmel ezeket a peldanyokat, meg persze az elso fizetesemet is legalabb :) aztan dontunk. majd szolok amikor igazan ra kell beszeljel az iphone-ra, ok? :)

edward_sch · http://www.himmel.hu 2010.06.08. 09:41:05

Én gyűlölöm a hardveres billentyűzetet. Az Androidot meg imádom.

kutyacica 2010.06.08. 09:46:10

@edward_sch: mi a baj a hardveres billentyuzettel?

m.materazzi · http://atigazolasok.blog.hu 2010.06.09. 13:18:09

hu, komcsy, köszi a posztot, ez kellett most nekem.

laci voltam egyébként, csak nem enged nevet változtatni ez a köcsög indapass. (laccika meg nem leszek!)

Kereskényi Balázs 2010.06.09. 15:58:27

@kutyacica: én a nexust csak azért ajánlottam, mert hát mégiscsak az a hivatalos google telefon, és valószínűleg ők tudják a legjobban, hogy mit lehet kihozni a saját oprendszerüből. de nem tudom mi lesz vele, lesz-e egyáltalán második generáció, itthon semmit nem hallani arról, hogy sikeres volt-e az első.

kutyacica 2010.06.09. 20:26:45

@Kereskényi Balázs: lehet egyedi teoria, de szerintem a Google elsodleges celja a nexussal ugyanaz volt mint a Qualcomm celja a floTV-vel: seed-elni a lenyeget (Android a Google, MediaFLO a Qualcomm eseteben). Lassuk be, a Nexus elott az osszes Androidos telefon igen gyenge volt (ok, a droid bejatszott a kepbe, de kb. egy idoben jottek ki..), szoval szerintem az utat akartak megmutatni, azota jonnek is futoszalagon a jobbnal jobb androidos phone-ok. lehet persze h ez csak kronologiailag stimmel es oltari baromsag, nem tudom.

hogy lesz-e uj, fogalmam sincs.

ezzel egyutt, az HTC Sense UI-ja nekem nagyon bejon, szerintem szazX jobb mint a nexus UI-ja. masreszt, megengedve h a Google jobban erti az Androidot, telefongyartas teren nyilvan nincsenek (nem voltak, whatever) ugyanazon a szinten mint mas cegek, es mint az Apple a megmondhatoja a szoftver az csak egy dolog.

Laci, orommel :D

Ziprian 2010.06.10. 11:58:29

a cégnél ahol dolgozom okostelákra is fejlesztenek: winmo-ra, iphone-ra, meg blackberryre

szóvall én nem vennék iphone-t max a legújabbat, mer szerintem buta és a frissítésektől belassul, de tény, hogy jó kütyü meg jól néz ki

a blackberry-t itt nagyon sokan szeretik, mert nagyon ergonomikus és igazi igás ló, viszont a ui cserébe kb a 90-es éveket idézi.

a winmo-nak most fog kijönni az újabb változata, szerintem az nagyon ütős lesz. Ha wimot akarsz venni akkor htc az biztos fasza, itt sokféle van a cégnél a touch 2-t szerintem elég jó és a hd2 is nagyon fasza.

kutyacica 2010.06.10. 12:32:41

@Ziprian: mindennel egyet ertek. a win7 os nagyon faszintosnak tunik mar ami eddig lathato volt belole, amikor az elso "trailert" lattam nekem is az volt a zsigeri reakciom hogy "ez kell".. de tudtommal meg karacsonyig varni kell mire win7-es telefon lesz :( ezert nem gondolkozok benne jelenleg.

koszi az iphone velemenyt is; hat ez egy fekete pont az apple-nek akkor :)

a blackberry-vel mindennel egyetertek teljesen amit irtal, az os6-tol pont a sexy-bb ui-t (meg browsert, ahogy irtam) varom. ami eddig kijott promo videok rola azok biztatoak szvsz.

ja amugy megneztem a satc2-t vegre es Bignek is blackberry-je van, szoval ez +1 pont a RIM-nek lol.

viti2 2010.06.10. 15:36:28

Szerintem tök mindegy mit veszel Ahogy ismerlek úgyis mindig le van merülve a telód/otthon hagytad, szóval majd Virágéról telefonálsz úgy is. Legyen ütésálló, meg bírjon ki 1 hetet 1 töltéssel és akkor talán az eddig megszokott 15%-os rendelkezésre állási idődet 30%-ra feltornászhatod.

kutyacica 2010.06.10. 20:50:26

@viti2: uj, de meggyozo szempontokat hoztal itt be Viti, meg kell hagyni :)))
süti beállítások módosítása