Homecoming

2009.10.19. 21:14 | kutyacica | 4 komment

Címkék: football gt yellowjackets homecoming

My, oh my, oh my, micsoda het van mogottem. Minden elkepzelest felulmulo thrill ride volt tenyleg, mindennel ami kell es a gyozelmek csak jottek, jottek es jottek. Epic, historic, kifogyok a jelzokbol es meg csak felev kozepe van. Lassuk, mi minden volt az elmult napokban.

Az egesz het theme-jet termeszetesen a Muegyetemi Napok amerikai verziokja, a Homecoming adta meg. Ezt az esemenyt altalaban a Homecoming Prom kapcsan ismerni a filmekbol, esetleg meg az is megvan hogy van ilyenkor fontos football meccs. A dolog lenyege es kerete persze pedig - innen a nev - az Alumnik hazalatogatasa. Ezzel nagyjabol ossze is foglaltam azt hiszem az egyetemleges jellemzoket, de persze a lenyeg, mint mindig, a helyi hagyomanyok, a Tech specific dolgok amik a Homecomingot kulonlegesse teszik.

Eloszor is, a dolognak keretet egy theme ad minden evben, iden ez Buzz under the Big Top neven futott, ami roviden annyit tesz, hogy Cirkusz Qpa. Na most ez elsore kicsit lame-nek hangzik, ahogy tulajdonkeppen az egesz cucc annak hangzik elsore: vegulis egy mondatban nem masrol van szo, mint Muegyetemi Napok minusz (alkohol+partik). Na de akkor mi marad?! kerdeztem en is elsore, de azert bizakodva elhataroztam, hogy iden megis megprobalok reszt venni a lenyegibb esemenyeken.

Eloszor is egesz heten at tarto versenges folyik harom kategoriaban - Frats, Sororities es Campus Organizations, az utobbiba olyanok tartoznak mint a Christian Fellowship mondjuk.

A het elso felere juto versenyszamok nagy reszet legjobban az irja le, amit en a Qpan csak "nyuszifeladatok"-nak szoktam hivni - zsakbanugras lepenyeves szeru balfasz sorversenyek. Ezek nem is tul izgalmasak es senkit nem erdekelnek kb, ugrunk.

A masodik nagyobb kategoria a mindenfele dekoracio. A Schonherz ele valo logofestes helyett - kihasznalva a tenyt, hogy itt ugye minden magara valamit ado org-nak van egy sajat haza - a Greek hazakat diszitik fel a csapatok, ilyen viragszirom-szeru papirfecnikbol epitett installaciokkal, amik mindig a GT Hagyomanyok - Homecoming Theme - Football ellenfel taunting szentharomsag menten mozognak. Ezek tenyleg eleg feelingesek, most nincs itt egyrol se fotom, de megprobalok beszerezni nehanyat. Iden a fo motivum persze a Buzz altal agyubol kilott/ketrecbe zart/nyarsra forgatott herelt pulyka (=hokie) volt.

Az egesz heten ativelo esemeny meg a Mr./Ms. GT valasztas - hat ehhez inkabb nem fuznek kommentet, a tweetjeim koze belinkeltem a noi mezonyt.. pff.

Aztan csutortoktol kezdodoen mar megkezdodnek a feelinges dolgok, elsokent is a Mock Rock, ami egy egesz estes tancolos-produkcios valami, ahol a versengo csapatok adnak elo mindenfele musical numbereket. Erre nyilvan el akartam menni iden, de a bejaratnal kozoltek hogy minden jegy elkelt (milyen jegy?? volt kb a reakciom), igy sajnos errol el kellett ballagnom. Pentekre mar ket izgalmas dolog jut, a Mini 500 es az esti koncert-buli.

Az utobbit sajnos ki kellett hagynom, mivel lebetegedtem pentekre igy inkabb ramentem arra h szombatra meggyogyulok, de annyira nem sajnaltam - egy Third Eye Blind koncert maradt ki, tobb is veszett Mohacsnal.

Az elobbire viszont Davidel egyutt jol eljutottunk. Mi is az a Mini 500? Hat, beszeljen az alabbi video, illetve par kep:
 

A dologban a nehezseg persze az, hogy pedalozni nem lehet, es a palya pedig lejtos. 15 koros, valtoverseny a cucc, az emelkedo resz ahogy lattam igen embert kivano tud lenni. Amugy dobozban kapjak a csapatok az egyen triciklit, amit maguknak kell osszerakni, illetve a szabalyos kereteken belul megpimpelni. Hangulatos volt, David ugye benne van a CCF-ben (Campus Christian Fellowship) akiknek volt csapatuk, igy szurkolni is volt kinek, tetszos. Majd ahogy irtam haza es pump-olodas a masnapra.

Ezzel el is jott a szombat. Hjaj, ez a szombat! Nem talalok jo jelzot ra akarhanyszor nekifutok. Kora hajnalban keltunk - de meg igy sem elegge ahhoz, hogy elmenjuk az egyik tradicionalis esemenyre, a freshmen cake race-re, amit valamilyen perverz okbol kifolyolag reggel 6:30-kor rendeznek meg (allitolag ugyanott ahol a mini500 megy). En amugy tegnapig ugy tudtam, a nev arra utal, hogy tortakkal kell futni, kiderult h a torta az a nyeremeny es egy "mezei" futoversenyrol van szo - bar elmeselesek alapjan elegge competitive (ertsd: rugjak meg lokdosik egymast mint a hulyek : ). Na de igy is hamar keltunk, mivel reggel 8-kor kezdodott a Campusban a Parade, ami a meccs utan a masik fo-fo Homecoming attrakcio. Az, ami a neve: a csapatok altal keszitett Float-ok vonulnak fel, 3 kategoriaban:
- vintage autok
- fixed body: ide tartozik minden olyan float, aminek az alapja valami original auto/teherauto stb, ami fel van diszitve aztan egy classis float-ta a theme-nek megfeleloen. Voltak nagyon otletesek, ha levadasztam a kepeket David-tol, kirakom majd oket. A kedvencem az volt, amelyiknek a tetejere egy ember magas Buzz-t applikaltak, kezebe egy sledgehamerrel. A float szeleit papirmase pulykakkal diszitettek ki, amiket az autobol iranyithatoan korbeforgathato Buzz egyesevel szepen lecsapott. Get in! :)
- contraptions: na ez a legnagyobb fless, a mi helyi buszkesegunk, az inventive engineer kozossegnek valo attrakcio. Jelleggeben nagyon hasonlit a dolog a Kozlekes hajtanyversenyre, gyakorlatilag alternativ meghajtasu jarmuveket kell epiteni es vegigvezetni adott idore egy adott szakaszon, termeszetesen a cel a kreativitas + speed. Itt is voltak nagyon otletes megfejtesek, nekem leginkabb az tetszett, amelyikben egy motoros szivattyuval meghajtott vizvezetek rendszer segitsegevel generalt vizsugar hajtott egy bazinagy lapatkereket es az ez altal generalt energia hajtott meg attetekkel a tengelyeket amin a kerekek forogtak, meretet tekiintve ez egy platos teherautonyi cucc volt kb. Nehany kep, ha van fb-od, ez az album tele van jo kepekkel a felvonulasrol:

A paraden amugy veletlenul osszefutottam Advisorommal is, poen. Ezutan Daviddel es ujdonsultem megismert Caleb haverjaval (akinek, mint kiderult, unokabatyja kezdojatekos volt a 90-es nemzeti bajnok GT football csapatban :) jol bekajaltunk a Waffle House-ban (csak hogy tovabb fokozzuk az amerikai hangulatot). Ezutam a McMillan street-re vettem az iranyt, mivel mar lassan del volt, tehat ideje volt nekiallni az egesz napos Tailgatingnek.

Eppen idoben erkeztem igy meg tavalyi lakohelyemre, hogy konstataljam (illetve az utolso percekre elkapjam) az isteni EPL eredmenyeket: a cselszki benazasaval is Valencia elso goljaval elre repulo Voros Ordogok mellett termeszetesen a 7vege eredmenye, hogy a scouserek kikaptak egy strandlabdatol. Muhahaha, ezen meg mindig rohognom kell :))

A tailgating amugy baromi jol sikerult, rengetegen show up-oltak, szumma ugy 20 korul lehettunk; finom volt a random polcrol halaszott IPA sor is amit "probaljuk ki" alapon valasztottam a Kroger'sben. Itt van nehany kep a meccsre hangolodo mindnyajunkrol:


 

Ezutan pedig jott maga a meccs, amirol tenyleg csak szuperlativuszokban tudok beszelni, na de nem akarom megint ezzel tolteni a blogot, mert a hozzam erkezo kritikak szerint a meccs beszamolok nem tartanak kulonosebb erdeklodesre szamot. Amit mi akarok emelni az annyi, hogy vegre egyszeruen fergeteges, elkepeszto hangulatot teremtettunk a Bobby Doddba.  A lelatok full teli voltak es szo szerint from start to finish vegig olyan hangzavart generaltunk amilyenhez meg csak hasonlot sem tapasztaltam itt eddig. A normal meccseken kizarolag a meccs elott lemeno Zombie Nationt folyamatosan adtak be a drive-ok elott, ment az ugralas, uvoltozes, ami engem illett a bleacher nem lehetett messze attol hogy kette torjon ugy vertuk vegig. Tudjatok mit, itt van inkabb egy video a meccs legvegerol:

Gyozelem, gyozelem, gyozelem, epic hatalmas historic gyozelem, csak egy szam: 1963 ota nem vertunk meg hazai palyan top5 ranked csapatot (egy egy 0-17-1-es szeria). Nem veletlen, hogy ahogy az elobbi videon is latszik, rogton elozonlottuk a palyat es ott folyt az unneples tovabb es tovabb - ezen a videon en is ott vagyok, valahol a palya kozepen, ket jatekos kozott:

Es persze az abszolut climax, ami aztan valoban csak nagyon-nagyon-nagyon ritkan fordul elo, egyenesen Brandon felvetelebol:

Kozvetlenul alatta alltam - pontosabban mar fekudtem, mert a tomeg nyilvan olyan volt mint egy durvabb mosh pit - amugy, amikor vegre ledolt! :)

De a ledontessel meg nem volt vege, a mamoros tomeg, a tradicionak megfeleloen es az abszolut super cool Bud (GT President) altal gyakorlatilag koordinaltan a President's Mantion (igen, mint a white house, a campusban lakik a rektor) ele vitte a golpoznat, ahol meg orakig tartott az unneples. Termeszetesen mi is ott voltunk, igy sikerult is kezet raznom es par mondatot valtanom a Rektor Urral, ime egy group picture rolunk

Oh, what a night! De meg ezzel nem volt vege amugy, Budtol proceedeltunk egy hazibuliba, ahol az este hatralevo reszeben unnepeltuk gyozelmunket. A quick side: uton a buliba figyelmesek lettunk egy, a dugoban veszteglo abc local kozvetito kocsira, ami azert volt meglepo, mert a rektor hazanal folyo storytol ket sarokra tokoltek el az idejuket. Mi meg persze odamentunk es felhivtuk a figyelmuket arra, hogy mibol maradnak ki eppen, erre megfordultak es ebbol lett konkretan ez a news piece. :)

Ez volt a szombat - ezek utan nyilvan mamoros reggelre ebredtem vasarnap, ami nem mellesleg szinten egy iszonyat jo nap lett. Eloszor is Oktober 18 eleve piros betus nap, es bar tavolbol nem teljesen az igazi, de azert sikerult felkoszontenem Tunderkemet >_<

A nap vegen pedig a kozos unneplesben es sikerektol boldogsagban nagyon jo hangulatu vasarnapi vacsorat fogyasztottunk el, majd megtekintettuk amint a varosi franchise Atlanta Falcons az este 9-es meccsen (orult meccs volt amugy ez is!) lenyomta a Chicago Bears-t, ezzel (miert is ne? :) 4-1es, a franchise torteneteben historic (=ilyen jo kezdes meg sosem volt) season nyitanyt produkalva eddig. Go Falcons!! Mostmar megerett bennem az elhatarozas, hogy kimegyek egy Falcons meccsre, a soros posztban majd irok roluk hosszabban, van sports trivia story line boven :)

Ja, es meg a legjobbat nem is emlitettem a vasarnaprol. Van itt egy olyan, hogy intramural soccer - nagyjabol karok kozti focibajnoksag, de a verseny lebonyolitasa bonyolultabb, mint karok, mindenfele csoportok meg ligak vannak. A lenyeg az, hogy Dannel meg felev elejen elhataroztuk, hogy indulni akarunk ebben. Ennek megfeleloen Dan vezerletevel ossze is hivtunk egy WSF csapatot - es tegnap megkezdtuk a szezont. Roviden: baromi jol szorakoztam!! Tok jo feeling jatszani es ami a legjobb, hogy - nahat, mekkora meglepetes, a nemetek tudnak focizni - a 80% nemet csapatunkban bizony jo par eleg jo jatekos van, ennek megfeleloen elso meccsunkon 4 - 0 as rajtot vettunk. Ha megkapom, beteszem majd a kepet kis csapatunkrol ide a poszt vegere, Ime egy kep a csapatunkrol:
fentrol lentre, balrol jobbra: Matt (magyar), Ben, Rick, Dominik, Konstantin, Richard / Akansel, Dan, Owen Hargreaves ;) (4-esben jatszok tenyleg amugy)
mert hogy ezzel, bar az idorendet kicsit felrugtam ugyan, veget ert ez a fantastic hetvege. Nagyjabol mindent sikerult is bezsufolnom ebbe a jokora posztba, ami meg kimaradt, azt majd idovel elmeselem majd meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr441461714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viti2 2009.10.21. 04:47:38

A post első feléről nekem a lame helyett a Gay qpa jutott eszembe (zsákba futás, feldíszitjük a házakat, pride parade stb..), de a szombat elég ütősen hangzik, nagyon király lehetett. Tetszett a riporter elismerő megjegyzése, hogy senki nem került börtönbe. A foci bajnoksághoz meg sok sikert!

kutyacica 2009.10.23. 17:19:21

@viti2: a pride parade dologgal nem ertek egyet, de ertheto a reakciod, otthon ennek a felvonulas dolognak nincs "kulturaja" - nekem kb a parade, a meleg felvonulas, meg a debreceni viragfesztival van meg, de ezek mind eleg specialis dolgok. errefele viszont ez egy eleg default feature, eleg a Thanksgiving Day Macy's Parade-re gondolni.

A heten by-week nekunk (intramurals), annal fontosabb meccs nekunk (Jacets @ Virginia) es meg mennyire fontos nekunk(MU v scousers)!!! alacsonyan repulnek a baranyfelhok, scouser+woohoo veresre szamitok.

viti2 2009.10.23. 23:34:21

A gárdatüntetést se hagyd ki a sorból, meg a mellrákos sétát, továbbá a critical masst. Egyik nagyobb kedvenc, mint a másik.

kutyacica 2009.10.24. 00:06:22

@viti2: nem azert mondom, de ezek tok mas tesztak. A felvonulas/tuntetes meg a parade az ket kulon dolog. Ilyen erovel az Elet Menetet is ide lehetne rangatni. Parade attol parade, hogy float-okat vonultatnak fel.

A critical mass-nak amugy en sem vagyok a legnagyobb rajongoja (a cel az OK), mindig kibaszott nagy dugo lesz tole.
süti beállítások módosítása