chicken korma

2009.04.27. 09:22 | kutyacica | 3 komment

Címkék: 1127 haminyami

a beígért ám kétségbe ejtő gyakorisággal jelentkező konyhászati rovat következő számában az egyik default ételünket, a csiken kurmát mutatom be. kép, minden.

na most ezen a képen a szombati vacsoránk látható, eredeti nevén Chicken Korma. Ez egy ismeretlen eredetű keleti kaja, ami leginkább egy csípős csirke ragu - ha valaki járt az aréna plázában a szfinx nevű helyen, akkor nagyon emlékeztet annak a szignécsör fogására.

erről a kajáról annyit kell tudni, hogy rendkívüli energiagazdag, valamint váltakozó csípősségű (egy új szó amit itt megtanultam - a "batch" az amit használnak kajáknál-italoknál is az egyes eresztésekre, nekem nem volt meg h ez a default szó az informatikai értelemben vett kötegeken túl kulináris értelemben véve is használatos, de béna mondat lett ez).  Az energia gazdagságával függ össze, hogy a konditerembeni teljesítményen John állítása szerint fel lehet fedezni, mikor ettünk ilyet előtte, ennek megfelelően kijelentett, hogy márpedig ebbe Greg szteroidokat rank, így mi már csak úgy hivatkozunk rá, mint steroids.

A képen megfigyelhető még a default első fogásunk, ugyanis gyakorlatilag minden étkezést egy tavaszias salátával kezdünk, házi készítésű olasz salátaöntettel amit néha hozzávalóktól függően egy ilyen epres öntet vált fel. A saliba mindenféle egzotikus izéket is tesznek a fiúk, mindig váltogatják, de elő fordul benne alma, eper, rukkola, szóval minden féle. Tova'bba az uj viragunk is ott van, illetve azt a kenyer szeru  valamit ugy hivjak hogy nam es ilyen tai cucc, na az baromi jo.

illetve lusta voltam így hajnali 3-kor tanulás helyett kifotosoppozni (bár a két kifogás tulajdonképpen ellentmond egymásnak..), így bónuszként jól kicikizhetitek ami belőlem látszik. Na most persze mondhatnám h az nem én vagyok, de ilyen kurva jó inge nyilván a komcsy-nak van, ugye. köszi, köszi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr511088728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viti2 (törölt) 2009.04.27. 12:32:06

A kaják jól néznek ki. Első pillantásra azt hittem Tony Soprano ül az asztalfőn.

kutyacica 2009.04.27. 17:04:05

wachatalkinabout forgetaboutit :)

fu tegnap pont mentek a teveben a sopranos utolso epizodjai, mekkora sorozat... orok kedvenc.

na most megyek es meghallgatom a journey szamot mielott bemegyek az egyetemre. peace!

Kenderes T · http://myspace.com/ztrmusic 2009.04.27. 17:44:45

Ajánlom figyelmedbe a következő wikipedia linkeket:
en.wikipedia.org/wiki/Naan
en.wikipedia.org/wiki/Korma

Egyébként ugyanez, simán megenném én is :D
A batch-et amúgy mindenféle (pl. elektronikai gyártás-) technológiákkal kapcsolatban is használják, a leginkább related amit hallottam, az a whiskykészítés :)
süti beállítások módosítása