Election tailgating - live coverage

2008.11.05. 00:07 | kutyacica | 3 komment

Címkék: usa election08

Egy történelmi éjszaka krónikája melyet sokan sokféleképpen fognak elemezni, felemlegetni és megmagyarázni, ahogy én megéltem.

6PM ET Itt az idő, 6PM, otthon éjfél, ideje elkezdeni a drinking challenge-t uh behuppanok a kanapéba, budweisert a kézbe és cnn on.

 

Először a szabályok: mint tökös villanykaros, off korsz Obamára fogunk inni, mert mégis csak ő az esélyes. Azért h legyen mivel szórakoztatnom magam, a következő buzzwordökre fogok még inni:

magic map 7
swing/battleground state* 5
exit poll 12
voting problem 2
senior political correspondent/analyst 8
Ezekre egyenlőre húzok a Budból, aztán majd meglátjuk mit iszunk a state-ekre vagy h lesz, de leginkább gondolom maradok a Budnál.
*le kellett cserélnem mer a cnn-en újabban csak ezt a term-t használja Blitzer. Majd Dobbsnál lehet visszacseréljük mondjuk, uh inkább csak egy kalapba tettem.

6:11 PM John King az isten LOL. Újrafeltalálta a magic mapet, most már konkrétan nem csak azt mutogatja rajta, h mi a red meg a blue, hanem h melyik countyből hány darab voter call érkezett. "And as you can see on the magic map, we have been getting 318 votes from this area" hát ez aztán fontos vahahahahh. Közben lassan jönnek az exit pollok elsőként Indianából és Kentucyból, 7kor zárnak. Az utóbbi annyira nem swing state hogy már mászóka, az egyik legegyértelműbb red state, 2 államból az egyik ahol a többség az iraqi háború miatt támogatja McCaint, mindenhol máshol max. annak ellenére, legalábbis Blitzer szerint ez volt az exit pollokban. Indiana viszont nagyon hot, McCainnek tulajdonképpen el kéne hoznia.

Vége lesz mielőtt elkezdődik? Emlékeztető:

Swing states McCain must win: Ohio,Florida,Indiana,Montana,North Dakota,Missouri,North Carolina
Dem looking states McCain has to win at least one of:
Nevada,Colorado,Virginia
Non plus ultra: Pennsylvania

6:24 PM
Wolf Blitzer: "Why are some people voting the way they do? We are taking a closer look at this issue" Cutting edge újságírás emberek.

6:44 PM Hazajött Brandon, jönnek a számok. Kentucky sima, Indiana jelenleg 50/49 Obamának 2%nél.

7:04 PM cnn behúzza Vermontot Obamának és Kentucky-t McCainnek, ennek megfelelően egyet iszunk, új sör.

7:07 PM Az analyst panel éppen arról beszél h a helyi (GA) REP szenátor Chambliss meg tudja-e tartani a helyét (a válasz persze h meg, hülyék ezek :). Fun fact: ez az egész amúgy szó szerint egy köpésre történik innen, mivel a CNN headquarters is Atlantában van. Na, ennyi helyi utalás után kis szórakoztatásnak tegyünk be ide egy videót arról, hogyan jöhetsz rá arra, hogy a Georgia Techen jársz. Its funny because its true!

 

7:15 PM Blitzer: "Watch because you have never seen anything like this before!!!" Plusz egy pont a correspondent counternek amikor a CNN fogja es a Chicagóból bejelentkező riporternőt behologrammozza a situation room set közepére. Nő: "I know we are following a tradition of Princess Leia." Wtf?!!! American test: Brandon reakciója: "What the f? Why are they giving us this technology, it looks like crap." Mellesleg miután húszszor elmondták h hologramm lazán közölte h ez bizony nem hologramm.

7:19 PM Készül valami? 1%-nél Floridát és Virginiát is 8al viszi McCain, Indianát 10%nál 1el. GOP fanatikusok jól jegyezzétek meg ezt az időpontot mert bizony jó esély van rá h ennél jobban már nem fog állni a Maverick 1x sem. Ki nevet a végén? És akkor szóljon a Eurythmics: Sweet Dreams. (no, really, Brandon most rakta be. Ezt még nem mondtam, de olyan kibaszott kemények vagyunk, h a szobájában felállított sztereó szettet az iphonejáról vezéreljük.)

7:30 PM Zár Ohio, a GOP kulcs state és North Carolina is. Now is as good a time as any h megjegyezzük: leszopott ma a dinamo london muhahahaha.

7:55 PM Ok, John King folyamatosan azt tolja a magicmapje előtt, h "I waqnna go back to 4 years ago." Úgy tűnik még mindig nem tette túl magát Kerry leégésén. Közben amúgy McCain tartani tűnik Indianát és Virginiát de Floridában elhúzni tűnik Obama, ami nagyjából el is dönti a versenyt. De mikor callol már egyet a cnn h igyunk??

7:57 PM És bumm, CNN calls South Carolina, McCain. No meglepetés ott, mi meg nem iszunk grrr. Pár perc és zárnak a döntő államok (Ohio, Penn), gyakorlatilag mire elszívtok egy cigit nagy eséllyel megvan az elnök. Never say never..?

8 PM És Obama behúzza a nyilvánállamokat keleten: Massachusetts,  DC, Maryland, Illinois, Connecticut, New Jersey, Delaware, Maine. Közben McCain Tennessee plusz Oklahoma. Huhh, újratöltés :) Most pedig átkapcsolunk a Comedy Centralra, egy óra live hülyéskedés Jon Stewarttal és Colberttel. Update: hopp tévedtünk, az tízkor jön :) Közben FL továbbra is Obamának áll és Indianát alig tartja McCain miközben az elvben kék részek még később jönnek. King: "Everywhere we look, McCain is underperforming Bush" "Mostly by being president of the United States for 8 less years", I might add ;)

8 16 PM Az NBC állítólag behúzta Obamának Pennsylvanniát, de mi tartjuk magunkat a szabályokhoz, maradunk a CNNen. De annyit megjegyzek: Ha Ön nehéz pénzügyi helyzetbe került és sürgős pénzre van szüksége továbbá ismer olyan bukit akinél még lehet Obamára fogadni, most tegyen fel mindent. Természetesen a McCainisták még úgy érzik visszahozzák, őket arra kérem senki ne lombozza le azzal, h elárulja: ez a meccs nem olyan mint a foci 7végén, h a közvetítés végéig még bármi lehet(, hanem igazából már véglegesen eldőlt, csak mi nem tudjuk az eredményt).

8 22 PM Közben GA 63-38ra áll 15%-nál, szerintünk ezt lassan callalni fogják.

8 30 PM New Hampshire Obamáé, 60%-al. McCain emlékezetes ugye itt támadt fel a town hall meetingjeivel, ezúttal nem terem babér. Ivás!

8 32 PM CNN nő: "Men was another category Barack Obama was targeting hard". That, women and space monkeys, I might add.

8 38 PM McCain 32%nal feljott 4re Floridában, de NC elúszni látszik. A non plus ultra Pennsylvaniában monster lead Obama.... ÉS CNN CALLS PENNSYLVANIA!!!! 65-34, ebben már csak a török focicsapat hisz. Ivás!

8 43 PM Átjött Gundella, az Obama rajongó német cserediák. Obama póló, Obama kitűző, Obama tábla minden. Holnap vizsgázik, de jelenleg örül mint a tök az ifjú jedi mostmár gyakorlatilag borítékolható győzelmének. Egyet iszunk a kedvéért.

A reklám alatt egy pillanatra átkapcsoltunk a Fox Newsra. Ezek kérem ahelyett h számokat rajzolnának a magic mapre analizálnak meg következtetésekkel dobálóznak... veszélyes, visszakapcsolunk a CNN-re, projectiom time..

8 58 PM Alabama, McCain. Hamarosan zár 16 állam, megisszuk.

9 PM Obama Rhode Island, Michigan, Wisconsin, Minnesota, NY; McCain Wyoming North Dakota. Huhh. Ez ugye egy swing state McCainnek, de ez még mindig nem több mint sovány vigasz, Penn. elvesztése után valami hihetetlen fordulat kell ahhoz h az elveszett huszonXet visszahozza McCain. A pilllanatnyi elcallolt állás amúgy 174-49. Fun fact: Greg nem töltötte ki az exit poll kérdőívet. A szenátusban 51nél állnak a demek, még 9 és megvan a kétharmad. And we know what that means...actually...no, we dont.

9 13 PM 60%-al megadtuk magunkat (Georgia) McCainnek. Ohio közben 8%nal 15el áll Obamanak, Florida 4el 49nél. A CNN tudósítók lassan kifogynak a virágnyelvi megfogalmazásaiból annak hogy Obama nyert, jelenleg a sláger: "A lot of people dont see how McCain can turn this around now."

9 24 PM A demokraták 52nél állnak a szenátusban 2 független mellett, még 6 és kétharmad. Közben McCain behúzza West Virginiát.

Blitzer: "We are about to make a HUGE prediction dont go anywhere!!! After this!" Na jó, ha nem azt jelentik be h Obama az elnök akkor jobban teszik ha azt jelentik be hogy ember a Marson...

9 34 PM Obama wins Ohio, a chicagói tömeg őrjöng, nekem lassan elfogy a söröm, Brandon meg fél órája sütit süt (ez ilyen szomorúság elnyomó sütés asszem - lányok van ilyen? ugye h van?) szóval mindjárt lesz cookie.

RED DEVIL IN YELLOW JACKET NOW PROJECTS:

The new President Elect of the United States of America is: Barack  Obama

 

 

 

 

 

 

 

 

9 43 PM Közben credit to John King, végigrajzolta a magic mapjén h miért teljesen esélytelen h McCain innen nyerjen. Konkrétan: Oregon, Washington, Kalifornia ÉS Hawaii közül be kéne húzzon egyet és még minden mást ami jelenleg forog. Ennek nagyjából annyi esélye, mint hogy az Anarthosis Famagusta nyerje a BL-t.

10 PM Projection: Iowa, ahol minden elkezdődött és természetesen Obamáé, NY szintén. Utah és Kansas pedig McCainé, mi pedig megyünk a Comedy Centralra röhögni, ezután visszatérünk.

Közben New Mexico Obama. Of korsz, az a hely max. arról marad emlékezetes, h Bill Richards mekkora egy gerinctelen g.ci, bízzunk benne a gerinc nevében h nem jut neki hely Obama kormányában.

10 56 PM Virginia, nagy küzdelemben, 50 49re Obamáé

Jon Stewart: "America has lived up to its creed, it has lived up to its promise."

 

És nálunk ez a végszó, minden más porhintés, a királyt megválasztották és ezen a történelmi éjszakán higyjük el h nem lesz meztelen. (A Virginia call hatására a CNN és minden más is behívta mivel 270 felé ért.)

A demek 54 seatnél tartanak a szenátusban, de hogy lesz-e 60 az már nem ebből a bejegyzésből derül ki. Jó éjszakát!!

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr100750440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Markert Laci · http://blog.markert.hu 2008.11.05. 09:21:42

te komcsy, mi lesz, ha az anorthoszisz famaguszta tényleg megnyeri a BL-t (ld. AF - Inter 3 - 3)? májusban obama visszalép? :)

kuyacica · http://yellowjacket.blog.hu 2008.11.05. 20:36:00

Igen amikor ma néztem a többi eredményt (tegnap csak a cselszkit vágtam még amikor ezeket írtam) jót röhögtem én is!
De folytatom a blogom tökös hagyományait (azér jó mi h én előbb projektáltam meg az elnököt mint a cnn/nbc/fox/index ;) na de ez persze csak vicc) és bevállalom h nem fogják megnyerni :)

Aztán legfeljebb elküldöm Obamának a linket a poszthoz és biztosan belátja majd, h valóban nincs más lehetősége.

Egyébként érdekes h a szenátusi verseny a 60ért (ami a a filibuster proof lenne, ami arányra ugyan 3/5öd de az értéke az mint a mi parlamentünkben a kétharmadnak nagyjából ahogy nekem átjött) hihetetlen kiélezett lett a verseny, 4 szenátori szavazást még mindig nem döntöttek el, többek között egyébként pont a georgait sem, szóval mégiscsak fontosak vagyunk mi itt :)))

kuyacica · http://yellowjacket.blog.hu 2008.11.05. 22:54:12

na ha valakit esetleg erdekel, mostmar megertettem a cnn.comon, ez a filibuster gyakorlatilag az obstrukcio, amikor addig huzzak a felszolalasokat h ne lehessen szavazni valamirol, na most a 60 hely pedig azert erdekes, mert ennyi szavazattal le lehet loni az ilyen felszolalasokat.

egyebkent mostmar szazas, h Georgia-ban ujra szavazas lesz, mivel egyik jelolt se erik el az 50%ot. Szoval az election junkie-k tovabb izgulhatnak meg januarig :) de nekem valami azt sugja, h ezt mar nem fogja akkora kozfigyelem ovezni.
süti beállítások módosítása