Kompjúter guruk: challenge!

2008.09.19. 06:11 | kutyacica | 4 komment

Címkék: gép 1127

Na emberek, van itt egy probléma, ami elég idegesítő kezd lenni és nem tudunk rájönni mivan.

Szóval a szobatársam gépéről van szó. Meghalás formája: vindóz egyszercsak elkezdett fagyni, rövidesen már boot közben, aztán már nem is bootolt. Első tipp: memória.

(itt kapcsolódtunk be)

Ezek után következett egy bosszantó 3 hetes időszak, aminek a végére mostmár gyakorlatilag a világon az összes alkatrész ki lett cserélve a gépben. Jelenleg van egy pc, csupa gyári out of the box új alkatrésszel, csak a case a régi.

És a szimptóma továbbra is a következő: power gombra bekapcsol, felzúg, de nem jön be a boot, legalábbis a monitor nem kap jelet. (megjegyzés: a monitor működik, mással tesztelve.)

Na ez mi? Az "akkor cseréljétek le a házat is" ötletért nem nyár sör.

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr18670820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jani · http://blog.dezsijanos.hu 2008.09.19. 13:26:59

Hátha ez segít:
Nemrég olvastam - amúgy nyomtatott sajtóban, ezért nem tudok linkelni -, hogy pl. egyes IBM laptopok (de gondolom a többi is) hajlamos arra, hogy a tápellátás körüli alkatrészek, amik valamilyen nagyon kis amplitúdójó, de fizikai mozgást végeznek, hajlamosak (a példában 4 év volt) elenni a forrasztást, és ez után nem kap rendesen áramot a gép. És a fenti felzúgós, de nem elindulós probléma jelentkezik, és mivel előtte gondolom ez kisebb feszültségingadozással jár, hogy az ott hol érintkezik, hol nem, magyarázat lehet a fagyásokra is.

kuyacica · http://yellowjacket.blog.hu 2008.09.19. 17:32:07

ezt en csak felig ertem... de hat ebben a gepben minden uj, a tap is minden. csak a haz nem, de hat abban semmi nincs nem? amugy desktop pc

z 2008.09.19. 19:35:54

hat ha tenyleg minden uj, a hazzal max annyi para lehet hogy szar a tap, vagy valami zarlatos (alaplap becsavarozaskor pl). rakjatok ossze az asztalra, ne bele a hazba. meg a tapra minel kevesebb dolog legyen radugva. meg speaker legyen alaplapon, aztan csipogasbol valamit kilehet talalni talan...

Jani · http://blog.dezsijanos.hu 2008.09.20. 00:35:45

hmm.. hát így érdekesebb. ahogy olvastam egyből erre a cikkre asszociáltam, ezért kerülte el a figyelmemet, hogy ez desktop pc.
szökik az áram... :) jobb ötletem nincs. :S
süti beállítások módosítása