Fearmongering Extreme Makeover Edition

2010.03.02. 04:32 | kutyacica | 1 komment

Címkék: idiocracy

Ahogy az ember az internet security temaju hireket olvasgatja, lassan mindennapossa valnak a nephulyito fear tactics elemek, amelyeket a nehai Bush adminisztracio tett ujfent hirhedte es amelyek szepen lassan befeszkelik magukat a cyber vilagba is.

A lista egesz szepen kihuzhato, az Eszt-Orosz villongas tullihegesetol kezdve, a hackerek-mar-a-villanyhalozat-spajzban-vannak riogatason at, az Operation Aurora cyberwar-nak valo oltoztetesen keresztul, a recent Obama adminisztracio leginkabb fejetlen csirkek AD&D-zesere hasonlito szerepjatek bohockodasaig.

De mire megy ki a jatek? Jogos felelmek ezek, random joszandeku tulliheges Al Gore stilsuban, netan valamife megfontolt agenda pusholasarol volna itt szo? Amikor a friss ropogos elmebaj brit WiFi torvenyrol, az IPS liability-t nyomato ACTA kiszivargasokrol, vagy a szinten olyan-friss-hogy-meg-meleg uj Obama "hands off the internet policy is over" fordulatrol olvas az ember, akarva akaratlanul is az utobbira kezd hajlani.

Szoval linkelhetnek darabonkent meg okfejthetnek magamtol benan, de erre semmi szukseg, mert itt van nekunk egy zsenialis cikk Ryan Singel tollabol a Wired Threat Level blogjarol. Eleg hosszu, de nagyon ajanlom elolvasni. (Az osszes fennt emlitett cuccra talaltok emiltest, linkeket a cikkben).

Es a tanulsag? Hat kb a cikk cime:

Cyberwar Hype Intended to Destroy the Open Internet.

 update: a Threat Level follow-up cikkjeben Howard Schmidtel, Obama cybersecurity czarjaval (Georgia Tech professor, holla :) kozol interjut, amiben Schmidt elesen tamadja McCormick retorikajat, "there is no cyberwar." big up!

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr101801847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenderes T · http://myspace.com/ztrmusic 2010.03.02. 09:11:26

omg nem is tudtam hogy már ennyi oldalról nyomatják ezt a hype-ot :( gondolom a helyzetnek nem tesznek túl jót a mostanában a torrentoldalak által elvesztett perek sem.
szerintem a képzeletbeli "kiesett" jogdíjakat simán beépíthetnék az internetelőfizetés árába, a "military needs targets" jellegű problémákra pedig nyilván ha bármilyen helyi megoldást kitalálnak, a feltételezett támadók nem fogják alkalmazni azokat...vagy Amerikának saját, zártláncú internetje lesz?
süti beállítások módosítása