Glee!

2009.05.22. 06:08 | kutyacica | 3 komment

Címkék: sorozat

Mikozben Kris Allen meglepetesre beverte Adam Semafiu Lambertet az Idol dontojeben (amugy ez a Heartless, bocs Kanye, de job mint az eredeti), a Fox a kertek alatt becsempeszte ugyanezt zsuri nelkul. Glee pilot benyomasok es egy+megegy video, amibol kiderul, miert remelem az elso resz alapjan mar most h a Sopranos altal hagyott urt nalam ez a sorozat fogja betolteni.

Orulok is h vegre van egy jo ujonc, egy ideje nem volt mar. Kozben amugy nagyjabol minden finale le ment, meg azok is amiket en nem nezek (24, BSG, Fringe ... nnnnnnnnnnn haha, sry ezekert a mostanaban elszaporodo teljesen random syntax hibakert :))

Miutan volt szerencsem bepotolni a hulu-n, jelenthetem: Ryan Murphy still has it! A Nip/Tuck alkotojarol a gyengecske 4. utan elkeseritobe fordult 5. szezon megtekintese utan mar azt hittem, vegleg elgurult a gyogyszer. De nem, a mester akinek Christian Troyt, minden idok legkiralyabb jock figurajat koszonhetjuk, most ugy tunik fogja magat es bemutatja, h kell csinalni High School Musicalt ugy, h ne kurva gagyi hanem isten kiraly legyen.

Mirol van szo? A sorozat egy ohioi kisvaros gimnaziumi korusarol szol. Viti most kapcsol el, pedig nem erdemes mar itt feladni. A dolog persze cheesy, de szerintem tokeletes egyensulyban a guilty-pleasure cheesy meg a kikacsintosan onironikus cheesy kozott. Ide most berakom ezt az eleg hosszu, 4 perces trailert, ami sztem jo kepet ad kb a dolog hangulatarol, aztan meg par szo a karakterekrol meg amit a sorozattol varni lehet szerintem.

A cast nagyon jo, bar a gimnazistakat jatszo szineszek szinesznek gyengecskek (a female leadet leszamitva, akinek viszont a feje+hangja irital, de Eddie Falco ota tudom h ezt gyorsan meg fogom szokni, addig is viszont nagyon szorakoztato, h a sokfele vagas miatt teljesen olyan, mintha a resz alatt folyamatosan valtoztatna a magassagat a foszerplo srachoz kepest)  - viszont az enekhangok nagyon ott vannak, tenyleg osszeillenek. A glee club tagok mondjuk eddig eleg semasak, foleg a divazo fekete chic, bar az "I'm Beyonce, I ain't no Kelly Rowland" miatt mar megerte :) A valasztott zenek pedig - eddig - nalam mindent vittek, az On my own-nal mar tudtam hogy ezt nezni fogom. A Journey pedig, nyilvan, beadta. A foszereplo tanar nem a legkarizmatikusabb, de talan azert, mert o az egyetlen normal figura kb az egeszben, mindenki mas kattant. A cheerleader csapat edzonojerol egy idezet eleget arul el, edzes alatt engedi el a kovetkezot (kb ez a nyitomondata a pilotnak amugy): "You think this is hard? Try being waterboarded, that's hard!" Kesobb kuld meg egy "I'm living with Hepatitis, that's hard"-ot is, a miheztartas kedveert. A tisztasagmanias karriertanacsado mindent visz, de a - Nip/Tuckban Christian szexaddict nojekent megismert - feleseg a legjobb. "I work on my feet 4 hours a day 3 times a week here now I have to go home and I have to cook diner for myself?!" Instant classic. Ja, amugy a tanarokrol megjegyzem, hogy nagyon vicces, h mennyire megfeleltethetoek egymasnak egy csomo karakterrel a 'Sit down and shut up!'-bol (ez egy szinten iden indult, animalt sorozat szinten a Foxon, ami egy gimiben jatszodik es tele van a 30rockra jellemzo kikacsintasokkal illetve a family guy altal femjelzett abszolut non-PC humorral, olyan szinkronhangokkal, mint Will Arnett meg a fel SNL crew).

Az jo kerdes lenne, hogy "hogy lesz ebbol sorozat", mert addig ok, hogy 50 percig ezek a karakterek szorakoztatok a zene meg allat, az viszont nem vilagos, hogyan lehet ezt hosszu szeriakig csinalni, plusz ott van a ket Friday Night Lights szindroma, miszerint 1) a gimiseknek ugye elobb utobb muszaj leerettsegizniuk 2) neheznek tunik folyton uj szint vinni abba, hogy egesz ev soran ugyanarra a versenyre gyurnak. De Ryan Murphy megoldotta azt is, hogy a "minden heten egy uj paciens" korhazas sorozat olyan tavol essen a mufajtol, mint mako jeruzsalemtol, uh attol nem felek, h helybol kifullad. Kavarasra mindenesetre boven van lehetoseg, azt peldaul most megmondom h a focista male lead nagypofaju haverja elobb utobb be fog melegedni, illetve h a muter ujra osszejon majd a fulocsolos csavoval, aki aztan majd megcsalja valamelyik gimis lannyal. Azt varom meg kivancsian, h a Fox egy Idolt tol be a sorozatba, vagy egy sorozatszereplot az Idolba elobb.

Es akkor a video, amirol elore szolok h spoiler, mivel a pilot zarojelenete. Uh inkabb gyozzon meg a leiras meg a trailer es nezd meg egyben! ja, es ezt nem tudom kihagyni:

Google search for Glee s01e01 ThePirateBay search for Glee s01e01 (jo Glee*-ra kidobja a gep. editor's comment: amikor postoltam, akkor meg a TPB nulla talalatot dobott, mostanra mar felment 1-re. (...) LoL, reggelre visszament nullara, na de ezzel mostmar felhagytam a dolog kovetesevel.)

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr621136706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viti2 (törölt) 2009.05.28. 00:36:47

A heartless feldolgozás nagyon király, de ezt a Glee-t semmi pénzért nem nézném. Tiszta buzizsúr, teljesen nem az én műfajom...

kutyacica 2009.05.29. 04:26:52

@Viti2: orulok h legalabb az tetszett, igazabol elarulom azert raktam bele a posztba h te is talalj benne erdekeset :))

süti beállítások módosítása