Bééé emések vagyunk fasza gyerekek - ELORE MONDTA PEDIG NEM IS TUDTA!!!!

2009.05.20. 05:41 | kutyacica | 12 komment

Címkék: bme top10

Sweet, sweet victory! Eljen soka a mozgalom :)

Sziasztok!

Szeretnénk ezen az úton is megköszönni mindenkinek, aki részt vett, vagy akárcsak gondolatban ott volt a pénteki megmozduláson. Örömmel jelentjük, hogy az akció teljes siker volt: az Önkormányzat képviselőtestülete egyhangú döntéssel vette ki a kollégiumokat a rendelet hatálya alól, és ha valaki követte az esemény sajtóvisszhangját, azt is tapasztalhatta, hogy semmiféle az Egyetemre, vagy hallgatóira negatív utalás nem hangzott el a médiában (sőt).

Külön szeretnénk megköszönni azok fáradozását, akik névvel vagy névtelenül a szervezéssel kapcsolatos ellenvéleményüket juttaták el hozzánk.

Remélem utólag számukra is megnyugatató módon végződött a demonstráció  és észrevételeikkel a későbbiekben is segítik munkánkat. 

Üdv,

BME Hallgatói Képviselet

 

Amikor néha-néha csuklóból túlreagálok valamit és felhúzom magam még mielőtt rendesen megfontolnám az ügyet (and by néha-néha I mean all the time), abból az lesz, h semmi. Ezen az iven maradva here's my 2 cents, vagy inkább 10 cents: miért nem nyert Molnár Gyula mosógépet, top10. Kavics alatt lakóknak valamint kevésbé műegyetemistáknak irodalom itt.

10. Amennyit és amennyire en láttam, sok meló van már abban, h a műegyetemi klubok működése egyre inkább nyugateurópai szinvonalúvá (na értitek, már azért magunkba csak nem rúgok egy publik blogon. hint: szin és nem a fehér) váljon. Ehhez képest ez a rendelet csak arra jó, hogy minden faszán visszatizenhetediknegyedikbüfésedjék.

9. Jelen állás szerint Rio, Zépé marad (na ez még visszatérő motivum lesz itt). Az első reakció persze a bezzegé, de azért ha valami oknál fogva megállna ez az elmebaj, akkor bizony idővel felmenne az emlitett két helyre látogató bme-sek száma. És ezen a ponton fognak a hány szekus kell h kicserélj egy villanykörtét kezdetu viccek hány szekus kell h kidobjál egy részeg olds-palibácsi-ap-jazzklub (igény szerint behelyettesitendő) rendezőt.. kezdetu kevésbé viccé atalakulni. De kurva jól lecsendesitik majd ezek a permanens villongások a környéket!

8. Komcsy 3. blogszabálya szerint a nyolcadik helyre még lehet demagógiát irni, ezért ide suvasztom be a következőt. Ennek a k.országnak a jövője a műegyetemisták, igy, an block, nem kivételezünk, kezében van. Igen, jelenleg ez most még egy hebrencs alkesz banda for the most part, de attól még az előző állitás tény marad. Tényleg jó nekünk ha kinyirjuk ezt a közösséget? Hátha egy magyar mérnök se marad itthonra. Na, ez annyira ordas lett, h szusszanok rá egyet.

 

7. A tizmillió kiskapu országában pontosan tudjuk hogy mennyi értelme van az olyan tiltó rendelkezéseknek, ami alól bizonyos pszeudó-egzakt kategóriák alapján ki lehet bújni megiscsak. Besorolás pending, hopp, egyes kategória lett a pikkász bazmeg! Ja az meg már csakis abszurdisztánban fordulhat elő hogy - ha hinni lehet az index fórumra linkelt jegyzékeknek - akkor nem tudja a balkéz, amit a jobbkéz vagy hogy is van ez, mert hogy EZT a rendeletet megelőzte az a rendelet, ami megszünteti a besorolásokat. Hagyok időt.

6. Mindenki pontosan tisztában van azzal, hogy a kollégiumokon belüli parádézást egyedül azzal lehet kordában tartani normálisan, hogy a bennlakók tudják, az ap-ra, palibácsira stb. csap vissza az ostor. Na most ha ilyen nem lesz, akkor mi a tökömtől lesznek csendesek az ERKÉLYEKKEL felszerelt kollégiumok? Mert ugye az lenne itt feltételezem az egyes számú axióma, h a rendőrség büntető fellépése nem tudja megoldani a jelenséget. Mert ha igen akkor mi a halál értelme van az egésznek??!. Látom még nem érti, jöjjön mégegyszer, a tételsor a tartalomjegyzék, köcsög.

5. Lement a fele de még nem ejtettem szót mindenki másról, vagyis magukról a környékbéli kocsmákról. Bárhogy csűröm-csavarom, ebből az lesz h bezárnak aztán azok helyén is nyit egy kinai, vagy valami. Miből nem lesz ettől kevesebb? Alkoholistából a kerületben. Akik eddig nem mentek haza/ki az utcára stb. mert a kocsmában ültek. Tegye fel a kezét, aki el tudja süllyeszteni őket kevésbé problémás helyre, mint mondjuk az oportó vagy a black dog. Welcome to Újbuda, régen még volt itt egy szép park!

4. A hivatalos nyilatkozat szerint a cél az volt, hogy "megszüntessék az olcsó berúgási lehetőségeket". Na most nem tudom jártak-e az illetők a 11. kerületben mostanában, de VAN BENNE EGY KIBASZOTT ÉJJELIS TESZKÓ. Hopp, na az pont nem esik a rendelet hatály alá. Ezaz, elértük. Mostmár garantáltan kanniszterekkel fognak kotorászni az úttesten a pörgős körvezetők már este tizkor! Hoppá Malter, be kell kúrni, este kilenc! Tényleg faszom Retesz, gyorsan húzóra kérjünk ki két kör kevertet! Score.

3. Már csak 3 hely van, tehát most már nem mehetek el szó nélkül amellett tényleg, hogy ez éppen a ZP-Rióra nem vonatkozna. Az ilyenre szoktam én azt mondani, hogy a szótárban az abszurd szónál ennek a képe szerepel. Ez annyira abszurd, mintha Obama visszavonná első intézkedését és mégse zárná be Gitmót. Ez annyira abszurd, mintha az eredeti sorozatban még liberális párt nyújtotta volna be először ezt a javaslatot. Ez annyira abszurd, mintha ugyanazon a csatornán menne az O'Reilly Factor meg a Family Guy. Ez annyira abszurd, mintha gimis 1. osztályban történelem órán felgyújtaná a hajamat a padtársam amit egy k.rvaanyáddal nyugtáznék, aminek eredményeképpen én kapnék intőt, nem ő.

2. A végére egy logikai bukfencre szeretném felhivni a figyelmet. Eddig az volt a szabály, hogy bizonyos dolgokat nem lehet este tiz után csinálni az egyetemi szórakozóhelyeken (például, hangoskodni), mert különben feljelent a szomszéd, kijön a rendőr, jó nagyon megbüntetni a helyet aztán be is zárja. Ez állitólag nem működött faszán. Helyette jön a megoldás: bizonyos dolgokat nem lehet este tiz után csinálni az egyetemi szórakozóhelyeken (például, szeszt árulni), mert különben feljelent a szomszéd, kijön a rendőr, jó nagyon megbüntetni a helyet aztán be is zárja. Nehezités: miután megindokoltuk, miként lesz más a kiszabott birság etc, kérdezzük meg magunktól, miért lett volna nehezebb, sőt, igazságtalanabb, a büntetési tételt ugyanúgy emelni de a jelenleg érvényes korlátozásokat meghagyni.

1. Ha jól tévedek, úgy két hete volt a SLIP, a goldmannon. Ahhoz azért sok képzelő erő nem kell, hogy ha az átmegy a teszten, akkor le van tudva a téma. És mivel énnen szép pofára esni valamint gát nélkül nem jár glória, ezért vakra bemondom hogy mégse volt büntetés-bezárás. Előre mondta pedig nem is tudta!

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr161132695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turkish 2009.05.20. 15:17:56

Akkor királyságot írtál egy számomra oly fájó hírre, hogy előkerestem az indapass jelszavam is:)

Én amikor elolvastam a hírt, annyi jutott eszembe, hogy "életképesek" az önkormányzati srácok, ha úgy gondolják, hogy ez a megoldás. Ha csak azt veszem, hogy ennél jobb eszembe se jutna, ha vmi ellen tüntetést akarnék szervezni egy egyetemistákkal teli kerületben, akkor már megéri a balhé és ha ehhez még hozzáveszem, hogy ez alól mentesül az ovi, ahová "ruhatár cetli" (www.zp.hu-->"zöldkártya") ellenében leadható a lassan bármilyen kiskorú gyerek amíg apu és anyu kitáncolja magából a feszültséget a Rioban, akkor egyenesen főnyeremény.

Persze nálam a pont az i-re akkor kerül fel, amikor a sensation meg a club play is bekerül a kivételek listájára és esetleg rendeletbe foglalják, hogy mentesül továbbá, aki "DiscoShit" zenét nyomat, mert azokat a helyeket csak ásványvízzel nem lehet üzemeltetni...

(ugyanitt várjuk olvasóinktól "priceless" kategóriában azokat a képeket, amelyeken a szavazáson résztvevő képviselők szórakozási szokásait ismerhetjük megl")

edward_sch · http://www.himmel.hu 2009.05.20. 17:49:57

jé, véletlenül nem épp Molnár Gyula kivételezett eddig is a ZP-vel meg Rióval? Nohát, nohát, micsoda véletlen.

Ez a történet annyira gáz, hogy már nem is tudom, hol kezdjem. Végre dögunalmas hely lesz a XI. kerület is, hurrá!

kutyacica 2009.05.20. 18:15:32

@Turkish: hat akkor lennek meglepve ha nem kerulnenek be ezek a helyek. Bar azzal vitatkoznek h nem lehet eluzemeltetni oket csak asvanyvizzel, foleg nem kesotol fogva :D

De amit igazabol akartam: ez a zoldkartya mi az isten???!!! Az agyam eldobom mar komolyan. De tenyleg egy rohejes ez az egesz.

Az kene legyen a normalis, hogy a zp/rio jellegu helyeknek van mindig problemajuk az onzo BME-vel, amelyik helyzetebol adodo kapcsolatait kihasznalva folyton zrikaltatja oket, mert hogy maganak szeretne kisajatitani a campust, most h mar itt van 225+ eve, mint az orszag egyik legfontosabb agytrosztje. De nem, lofaszt. Oruljunk, h nem bontjak rank a Ch-t a metro miatt, meg engedik h felhuzzunk egy Q-t lagymanyoson az ofisz bildingek koze, plusz neha napjan a fiatalok meg matinezhatnak is, persze csak ha nem zavarja oket a vizsgaidoszakban zavartalanul uzemelo rio+zp.

1ebkent ami miatt nagyon elszomorodtam az a BME Napok. Mert en azt tartom realisnak, h ez a helyzet konszoldialodni fog, csak attol felek h tul keson ahhoz h az ne essen kutba. Mindent bele Bazsi, ki kell jarni h lehessen!!

ja amugy Zozi szurted h ott vagy a video elejen? :)

Turkish 2009.05.20. 20:43:07

@kutyacica: Jah és nem is egyedül :D, de milyen lett volna már, ha meg is írom :P

Viti2 (törölt) 2009.05.21. 01:23:36

4. ponthoz annyit, hogy szerintem ebben tévedsz, mert a Tescokban már kb 1 éve nem lehet 10 után piát venni (soroksári úton se, ugye Zozi, lásd tavalyi grillparty), szóval ha nem is ez a rendelet, de valamelyik másik már elvarrta ezt a szálat is.

Mért érzem úgy, hogy a 3. pontnál az általános iskolai story megtörént eseményeken alapul?

Viti2 (törölt) 2009.05.21. 01:32:23

Ami kimaradt: ma sikerült két rendkívül magas beosztású egyetemi vezetővel belemennem egy olyan beszélgetésbe, amiben kitaláltunk pár kiskaput, illetve végigvezettük ezeknek a hatásait. Egy elképzelhető forgatókönyv:

1. Rendelet hatályba lép
2. Zártkörűvé válik az összes hely
3. Belépés csak klubkártyával
4. 10 után pult alól árusítás
5. "Fekete" raktárkészlet megjelenése
6. Feketegazdaság élénkítése
7. Adóbevételek csökkenése

Most komolyan. Ilyenkor hol van a "magyar kis és középvállalkozások támogatása" c. unalomig ismételgetett szlogen? Annak a 2-3 embernek és családjuknak, akiknek ez a jövedelm forrása mit fog csinálni?

Viti2 (törölt) 2009.05.21. 01:42:53

És mi mindenképpen kifelejthetetlen:

We have a new low!!!

kutyacica 2009.05.21. 04:34:08

@Viti2: Ezt nem tudtam, h tiz utan nem lehet ott piat kapni, de tulajdonkeppen kurva lenyegtelen, h tiz utan vagy elott veszik meg a piat amivel vegul ugyis az utcan vegzik, tiz utan, nem?

a 3. ponthoz: azt hittem, egyertelmu, hogy az osszes felsorolt dolog igaz. Az O'Reilly Factor es a Family Guy is a Foxon megy A javaslatot eredetileg valoban a Fidesz nyujtotta be - mellesleg, csak h meg abszurdabb legyen, azert h felkavarjak a teruletfoglalos balhe korul elcsendesulni latszo vizet. Abban meg persze az lett volna a lenyeg h a Rio/ZP is bezar... hat Gyula megtalalta a lenyeget. Vegul, de nem utolso sorban, a het hire meg ugye Obama visszakozasa a tribunalok kapcsan, valoban szo szerint a leges legelso elnoki intezkedeset vonta vissza a heten (ami ezek felfuggesztese volt). For example itt: http://www.cbsnews.com/stories/2009/05/14/politics/main5015090.shtml?source=RSSattr=HOME_5015090.

Es igen, tenyleg megtortent a haj sztori is. De azert a leghulyebb intom cimre igy sem tud palyazni. Azt ugyanis az az eset nyeri, amikor ugyanezek az osztalytarsaim osztalykirandulason kidobtak a vonatablakon a kabatomat, mire en meghuztam nyilvan a veszfeket (es arkon bokron tulrol kihalasztam a kabatot). Termeszetesen intot csak en kaptam. Errol meg egy eneket is irtak, valahogy ugy volt h "vonatunk robog az alvégen, komáromy csüng a vészféken" de tovabb nem tudom.

De h ez egy new low, na az biztos :)

Turkish 2009.05.21. 10:50:19

@Viti2: A 9. kerületben már van ilyen, de a kocsmákra nem vonatkozik. Ők a boltokat korlátozták, hogy ne legyen köztéri fogyasztás.
Z

Turkish 2009.05.21. 10:53:43

@Viti2: Én a gazdasági versenyhivatalt megkérdezném azért, hogy a kerülethatár egyik és másik oldalán lévő kocsmák hogyan indulnak egyenlő eséllyel a vevőkért...

kutyacica 2009.05.22. 18:33:21

kicsit lame-ek (na jo nagyon lame-ek), de hat cel szentesiti a hulyeseget, vagy ha nem is, de news worthy, meg hat legjobban kinjaban tud rohogni az ember.

From facebook. A levelbol kihagyta a srac a holt, amire a valasz a Moriczon a gombanal.

"Továbbítom Érsek-Obádovics Nándor levelét. Legyünk ott minél többen!

Szia Áron!

A XI. kerületben 22:00-kor lesz tiltakozó flashmob az új kocsmabezáró rendelet ellen. Egyetemista barátaimmal szervezzük, és most szervezzük be hozzá a helyi kiskocsma-tulajdonosokat is. Odamegyünk sokan, és egy üres üveggel koccintunk. Lécci segíts meghirdetni! Ki tudnád küldeni körlevélben a csoportnak?

A XI. kerületi önkormányzat 22:00 óra után nem engedi, hogy alkoholt árusítsanak a kiskocsmákban. A polgármester kedvenc helyei, a Zöld Pardon és a Rio persze továbbra is nyitva tarthatnak. A kiskocsmákat ez a rendelet teljesen ellehetetleníti, ráadásul ott van az egyetemi kampusz is, és az egyetemisták közösségi helyei szűnnek meg ezzel. Állítólag az ingatlanlobbi áll a háttérben, akik az épületek árait szeretnék emelni azzal, hogy a kiskocsmákat bezáratják.

eon"
süti beállítások módosítása