Winner winner, chicken dinner feat. wachovia roast

2009.02.28. 05:25 | kutyacica | 5 komment

Címkék: gt 1127 haminyami

Újabb röpke poszt - az elmúlt napok történéseiről (meccs, Oscars, AOS midterm) lényegében úgyis beszámoltam(tunk). Közben megjött a tavaszi köztársasági je :) meg a havi (hatásszünet) csekkem is - de ezeket csak azért említem hogy bele tudjam szőni a posztba a bankom anyázását. Tovább után pedig még ínycsiklandozó képek a tegnapi kiváló vacsoránkról meg egy kis előzetes a jövő7ről.

Szóval a bankom kezd kiakasztani. ElőX is, az ügyintézéssel valahogy mindig van valami. Tegnap például viszem be a csekket, erre közlik hogy bocs de most éppen meghalt a rendszer ami a bevitelhez kell és nem tudják megmondani mikorra fog megjavulni. Vot? Különösen kellemetlen ha hétfőn casheli be a lakbér csekket a főnéni... na de szerencsére csak megoldotta magát a helyzet, mert mégis megjavult mára (hú milyen véletlen alliteráció, de mostmár bennhagyom :)

Ennél sokkal jobban zavar viszont a honlapjuk biztonsága. Nem aggasztanék senkit nagyon a részletekkel, csak bevágok ide két snapshotot.

Gyk. az első kapcsán a címsort figyeld - igen, a belépő oldal ahonnan elposztolod a jelszót http. Ráadásul, buttonnal megy a post, szóval alapból azt sem látod milyen linkre küldöd (tudom hogy a source-ban meg lehet nezni, igen). A másodikat magyarázni se kell, de ezzel együtt szerintem nagyon durva, hogy egy BANK megengedheti magának h továbbra is ilyen cert-tel operál.

Na de amúgy nem is ez a legjobb, hanem az hogy miután írtam egy emailt a banknak a válasz amit kaptam gyakorlatilag abból áll, hogy "Kérjük, a webes rendszeren található secure mail-en (pff) keresztül küldje el észrevételét". Ugye érezzük az ellentmondást?! Mit mondjak, kurvára nem lepett meg amikor Moxie slide-ján felbukkant az oldal.

(megj.: Igen, Friday Night Lights-ot nézek éppen, első szezonnál lemaradtam de nemrég rájöttem h fenn van az egész hulu-n - kapcsolódó hírekben tegnap 2. lettem a magyar címadó versenyben a Minden Péntek Háborúval :)

Na de örömtelibb vizekre evezve - szóval a tegnapi cézár saláta-like vacsora amit összerittyentett Greg és Brandon még a szokásoshoz képest is annyira baromi jó lett, h eldöntöttem h lefotózom sőt h ezt mostmár szokássá fogom tenni h lássátok micsoda mákom van ezekkel a csodafiúkkal itt :) Íme a tegnapi vacsora:

 

 

Mit akartam még amúgy? Ja igen, a jövő7en tervbe vettük hogy megnézzük a Slumdog Millionaire-t a moziban először szobatársakként ;), belevágunk a Software Security projektbe ami egész érdekesnek de hatalmas falatnak néz ki elsőre (real-time anomaly based VoIP IDS-t akarunk fejleszteni), valamint lesz egy olyan hogy Yahoo Hack Day, ami valójában egy egész hétnyi ingyen kajás Yahoo rendezvény ami leginkább a mi 24h-ás programozó versenyünkre hasonlító dologban kulminálódik péntekszombaton majd, amit mit ad ég itt a GT ACM szervez :) Még az is lehet h ki fogom csekkelni, ha adódik az idő-ötlet, mert itt kicsit más, amolyan amerikais-innováció központús módra nem pointless versenyfeladatokat kell megoldani időre, hanem van mindenkinek egy napja h saját maga által kitalált ötletét megvalósítsa és a legkirályabb new webes alkalmazást rapid prototype-olja. Bár nem valószínű, mivel nem sok közöm van ezekhez a webes technológiákhoz, nem ártana fejlődni ebben (Itt pl. sokkal értelmesebben le van írva ugyanez).

Addig pedig természetesen vasárnap Curling Cup Döntő! Glory M U

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr87970993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenderes T · http://myspace.com/ztrmusic 2009.02.28. 10:09:21

Megjegyzés a screenshotokhoz: nem használsz google readert? Ez a 21. század, haver! :)

kutyacica 2009.02.28. 21:40:18

igen, nem használok más rss olvasót mert egyet sem találtam ami megfelelt volna az izlésemnek jobban mint ez a megoldás. A google reader is a sharingre, mindenhol elérhetőségre etc. van kitalálva. Én blogokat rollolok, ahol nem csak a hír érdekel, hanem a - gyakran rengeteg - komment is és az eredeti layoutot preferálom. Jelen megoldásban pedig egy kattintásra van minden, látom hol van új poszt, új komment. Nekemez így tökéletesen megfelel valamint logikus is h ott tartom az rss feedjeimet, ahol a bookmarkjaimat.

Illetve majdnem tökéletesen - az egyetlen gond persze az hogy kifogyok a helyből, mert igazából volna még blog amit bepakolnék ha lenne helye.

Szóval ha van valami jobb javaslatod readerre mint a google reader akkor örömmel veszem :) Alapvetően itt is a lustaságom dominál, megvárom amíg valaki javasol valami frankót :D

edward_sch · http://www.himmel.hu 2009.03.01. 00:49:28

én továbbra is zetorhoz hasonlóan a greadert ajánlom; blogoknál többnyire van komment feed is, ha minden rezdülést követni szeretnél.

kutyacica 2009.03.01. 07:16:14

na jó de ha ezekből a readerkből olvasom, akkor az nem ugyanolyan layout lesz, mint az eredeti, nem? Nem vagyok róla meggyőződve hogy rendesen le tudja követni a kommenteket pl. a slashdoton. Vagy ez hülyeség és de?

köszi a helpet! :)

kutyacica 2009.03.12. 03:39:07

update: a wachovia lecserelte a cert-et :)
süti beállítások módosítása