Job search continues

2009.01.14. 16:25 | kutyacica | 5 komment

Címkék: job gt 1127

Hello,

Szóval elkezdődött a suli. Az első hét relatíve láblógatósan telt, a tavaly megszokottnak megfelelően több társasági programmal sűrítve, mostanra azért már kezd beindulni a dolog, főleg h így a félév elején máris egy Internship Fairrel indítottunk.

Gundella, Henk és az ismeretlen árú sör A leadben említett programok javarészt abból következtek, h Gundellával együtt barátja, Henk is visszajött Németországból, 2 hét látogatás erejéig, így aztán ők generálták a társasági életet, tovább súlyosbítva a dolgot azzal hogy Gundellának ráadásul pénteken volt a születésnapja.

Ennek alkalmából bementünk Atlantába azzal h beülünk a Vortex nevű helyre. Ez sajnos meglehetősen nem sikerült, mert hiába volt lefoglalva az asztalunk, odaadták másnak (miaf?), így aztán az lett a dologból h elkezdtünk gyakorlatilag céltalanul kóvájogni a midtownban mindenféle random menjünk ide! menjünk amoda! ötletek által vezérelve. Végül a ha-már-itt-vagyunk-próbáljunk-ki-valami-jellegzetességet jegyében beültünk a Gold Biersch nevűhelyre ami gyakorlatilag egy bajor söröző fílingű hely akar lenni (lol). Bennem már a bejáratnál gyanút keltett az a tény, h a menün a sörök (amik nem sima üveges, hanem 6 féle house special saját főzésű sört jelentett) ára egyszerűen nem szerepelt. Ezért kissé gyanakodva rendeltem egy season's specialt, ami amúgy nem volt rossz de jó se - ízleírást ne várjatok mert totál nem értek a sörökhöz. Viszont legalább Henk úgy döntött h mindenkit meghív az első körre, ami gesztusnak főleg akkor örültem, amikor kihozták a számlát és kiderült h ez 8 főre jelentett 120 dollárt. Ezt a helyet is a pénztárcámhoz igazították :) de így végülis jól kijött.

Na de azért mi nem vagyunk ám amolyan ingyen élő fajta, ezért is úgy gondoltuk h meghívjuk őket akkor vendégségbe, így szokásos vasárnapi vacsora lakománkra ezúttal ötösben került sor. A menü saláta appatizer, vodkás penne majd parmezános rakott padlizsán volt, hozzá egy testes olasz vörös borral. A vacsi végén pertut ittunk az általam kiexportált rézangyal törkölyből, mindenki meglepődött h lehúztam egyben (ezek nem tudnak inni tényleg), valamit Brandon szerint a törkölypálinka a whiskeyre emlékeztet. Én nemtom.. ez másnak is eszébe jutott már?

Este még a ps3at kiélvezendő megnéztük a Vérző Olaj (There Will Be Blood) című nagyon jó filmet és megállapítottam hogy valóban lényeges különbség van a blu-ray és a dvdrip képminősége között. Hihetetlen élesek a színek, tök jó :) Mellesleg ennek hatására persze kihagytuk a Golden Globe átadót, Heath Ledger megnyerte poszthumusz, a The Wrestlerre egyre kíváncsibb avagyok, a Slumdog Millionaire-rel kapcsolatban pedig azt remélem h miután megnézem el fog múlni az a gyanúm h a recent mumbai tragédia okozta awareness  bejátszik az awardoknál. Ne legyen igazam!

Internship Fair Anyway, ezután vissza is zökkentünk a 7köznapokba, mivel folytatódott a suli. (A 7vége i-jére természetesen a cselszki lesöprése tette fel a pontot, ahogy arról már beszámoltam itt korábban..)

A tárgyaimról majd egy külön posztban beszámolok, ezúttal az állás keresési lépéseimről akartam írni. Mint sokatok sok kérdésre már említettem, nyáron szeretnék megkaparintani egy gyakornoki állást valahol, éppen ezért szeretettel látogatom az állásbörzéket, amiből itt egész sok van, volt ügye az őszi össznépi - ami számomra nem termett semmi babért sajnos - most pedig az év rögtön egy kisebb szabású, külön csakis a nyári gyakornoki állásokat hirdetőknek szóló börzével indult, február elején pedig jön az igazi money, akkor lesz ugyanis a dedikált 3 napos infós-villanyos állásbörze és ami a tegnapi nap híre, idén először ráadásul kiegészül egy negyedik nappal külön az infosec cégeknek! Je... örülnék neki,bár előre tudom h az lesz, h hiába magyarázhatom majd h én nekem ez a szakmám ha 1x nem az InfoSec masters programra járok.. na de mind1, majd valahogy lesz.

Szóval tegnap volt ez az internship fair, amiről sokat nem tudok mesélni, igazából hasonló volt az őszihez abban h - ami szerintem elég frusztráló - tulajdonképpen annyiból áll, h sorba állsz húsz percet, majd 5 perc beszélgetés kb elveszik a cv-det és esetleg kérdezgetnek valamit plusz megpróbálsz te is besűríteni egy jól tájékozott-érdeklődő hatást keltő kérdést. Aztán majd jelentkeznek, ha kiválasztottak a cv-d alapján interjúra.

Meglátjuk, reményeket a kevés itteni trackrecord miatt továbbra sem fűzök a dologhoz. Mindenesetre volt néhány vicces dolog, például az egyik standnál az előttem álló srácról kiderült h szülei erdélyi magyarok, de ő sajnos csak annyit tudott magyarul, h csókold meg a seggemet, de azt legalább elég jó kiejtéssel. Aztán ott volt az a cég, aki a negyed óra sorbanállás és öt perc beszélgetés után mondta el, h ja igazából csak marketingeseket keresnek most, végül pedig kedvencem volt az az elsős lány aki a microsoftnál került elém a sorba, életében előx véve részt ilyesmin. Ilyen kérdésekkel szórakoztatott sorbanállás közben h Mit tegyen ha sorra kerül? Bemutatkozzon-e? Kezet kell-e nyújtani? és hasonlók. A hab a tortán az álláskeresési elképzelése volt, konkrétan video game testernek kívánt jelentkezni. :) Greg kommentje: "Freshmen... they r worthless man." true that.

Más beszámolni valóm jelenleg nincs, az órák egyenlőre lassan csordogálnak, házi még nincs, csak olvasni valók. Prof. Traynorrel most pénteken fogunk előx találkozni, ennek megfelelően a saját researchömmel még nincs semmi. Úgy saccolom, h jövő héttel az is beindul és onnan nem lesz megállás. Abban bízok azért, h ezúttal sikerül fenntartani a gym-be járási szokásomat.

Ja igen, és mivel nem akarok politizálni a blogon ezért külön beírást nem szentelünk neki, de akkor is meg akartam emlékezni arról h ez a blagojevich a világ vicce hát 1xűen eszméletlen a legó-figura hajával, a pofátlan mosolyával meg a tennessee idézeteivel együtt. Megvan ez a tag valakinek otthon amúgy? Gondolom nincs mert az indexen nem olvastam róla. Na akit érdekel keressen rá a youtube-on h blagojevich press conference.

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr70877614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tzs84 · http://zsolt.takacs.cc 2009.01.14. 16:55:53

blagojevichről tényleg semmi, de a pundit kitchenen jó makrók szoktak lenni :)

punditkitchen.com/?s=Blagojevich

turorudiisthebest 2009.01.15. 01:36:52

Hey man I know the pain you're going through with the career/job fairs, they're very hit or miss. At UMass they had this thing called the career services office specially devoted to engineers and computer science. I don't know if they have one at Georgia Tech but I found ours much more helpful then the fairs. They completely rewrote my resume and then pretty much found me a job. Thats all the advice I can offer...other than that good luck man. (By the way I use your blog to enhance my hungarian reading skills, thnx for keeping me entertained)

Peace,
Marton

Viti2 (törölt) 2009.01.22. 14:57:49

A wrestler elég rendben van, nekem bejött. Poén, de még nincs hozzá angol felirat sem, szóval max a görög-spanyol-brazil-román választékból választhattam volna... Mind1, megnézem majd mégegyszer, mert voltak olyan részek, ahol elvesztettem a fonalat

kutyacica 2009.01.22. 19:31:32

aaa lattad? man jo neked vazz :) jajj ez a normális mennyiségű letöltött-megnézett film nagyon hiányzik.. ja és welcome back :D
süti beállítások módosítása