Mi folyik itt gyöngyösön?

2008.09.16. 15:02 | kutyacica | 9 komment

Mi a jó halál történik az amerikai tőzsdén? Mi lesz a mezünkön ha bedől az AIG? Ki vette meg a Wachoviát? Bankot kell-e váltsak vagy nekem ez nem para? És egyáltalán, most akkor kezdjünk almát sájpozlni, mert hamarosan az útmenti gyümölcsárulás lesz az egyetlen decent munkalehetőség?

Na valaki mondja meg h mi ez az egész..

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr82666214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viti2 (törölt) 2008.09.16. 18:02:03

Röviden: az elmúlt 2 hétben 3 fő piacmozgató esemény volt.

1. A Fannie Mae és a Freddie Mac (2 fortune 500-as amerikai jelzálog hitelező cég, amelynek a tulajdonosa talán részben az USA kormány??? angolul így van mindig írva, hogy "government backed up") irányítását átvette az USA pénzügyminisztere és mindent megtesznek a cégek túléléséért

2. Tegnap a bajba jutott Lehman Brothers (USA 4. legnagyobb befektetési bankja 150 éves múlttal) csődöt jelentett, miután meghiúsultak a felvásárlási tárgyalások a Bank of America-val és a Barclays-al. Az 1 éve még 30$-os papír, amivel pénteken még 3$ körül kereskedtünk hétfő reggel 20 centen nyitott.

3. Az AIG (American International Group, a Manchester fő szponzora) is bajban van. A részvényei tegnap 7$-ról megfeleződtek, majd kiderült, hogy kapnak 20 milliárd kölcsönt. Erre visszament 6 dollárid, majd ma kiderült, hogy csak akkor kapják meg a pénzt, ha megszületik a megállapodás (AIG Won't Gain Access to New York's $20 Billion Fund Until `Broader Deal' ). Erre ma 2 dollár alá ment az árfolyam és totális pánik van...

Összesítve: kb olyan pánikhelyzet van, mint amikor 1998-ban az LTCM csődbe ment, vagy mint szeptember 11 után.

kutyacica 2008.09.16. 19:04:42

na de most akkor mi van a Wachoviával? Mert én itt meg azt hallom h a bankomat felvásárolja a bank of america mert hogy azzal is valami gikszer van és nem tudom h most akkor ki kéne-e szépen szednem a bankszámlámat tőlük, v ez az ilyen kisembereknek édes mind1.

tényleg érdekelne a véleményed, mert a szobatársam itt telesen be van zsongva h fel kell számolnunk a bankszámlánkat.

Viti2 (törölt) 2008.09.16. 21:09:51

4. A Merryl Lynchet megveszi a Bank of America (a Lehman helyett), mert jó üzletnek hiszik a kiterjedt brókerhálkózat miatt.

A kérdésedre válaszolva fogalmam sincs mi van a Wachoviaval, én semmit nem halottam róla... Hol olvastál/halottál a felvásárlásról?

kutyacica · http://yellowjacket.blog.hu 2008.09.17. 00:02:22

Hol olvastál/halottál a felvásárlásról?

Nekem a szobatasram mondta, akinek az anyja mondta akinek valami ismerose szedte valahonnan aki allitolag valami hozzaerto arc. szoval fogalmam sincs.

bar jellemzo h legutobb fel tudtam googlizni valamit errol de most nem talalom persze. mondjuk most ahogy keresgeltem kicsit talaltam egy csomo olyat h tobbszor terjedt wachovia buyout rumor amibol aztan nem lett semmi, szoval lehet ez csak valami hype.

most csak e nyar juniusi talalatokat adott a google arrol, hogy a jp morgan meg akarna venni.

Laca · http://www.rcn.com 2008.09.17. 20:37:16

Dani:

Ne izgulj es hagyd a penzedet a Wachovianal. A bank betetek ebben az orszagban $100,000 dollarig biztositva vannak. Ha a Wachoviat valaki mnegveszi akkor kizarolag a nev valtozik es egyebkent minden marad a regiben.
Udv

kuyacica · http://yellowjacket.blog.hu 2008.09.17. 21:48:31

Ej Laca thx! A Te tanacsod keszpenznek vettem, akkor nem aggodok tovabb :)

Viti2 (törölt) 2008.09.29. 08:45:54

A felvásárlás sorsára juthat a Wachovia

A korábban még a Morgan Stanley-vel, mint fúziós partnerrel hírbe hozott Wachovia (ticker: WB) lehet a következő olyan amerikai pénzügyi cég, melyet a jelzálogválság hullámai elérhetnek. A társaság részvényei 47 százalékot estek a mögöttünk hagyott héten. A Wachovia mélyrepülése Golden West Financial 24 milliárd dolláros megvásárlásához köthető, mely változó kamatozású, választható visszafizetési módozatú jelzálogkölcsönöket nyújt az ügyfelek számára. A 2007-es akvizíciótól az eredmény ugrásszerű növekedését várták, ehelyett 12 %-os veszteség várható emiatt a portfolió miatt. A lehetséges vevők között van a Citigroup (ticker: C) (melyet egyébként a legesélyesebbnek tartanak az elemzők) a Wells Fargo és a Banco Santander. A fentieket látva nem lenne meglepő tehát, ha a héten a felvásárlás sorsára jutna a Wachovia, ami az árak rövidtávú felívelését hozhatja magával, feltéve, hogy nem kerülnek elő újabb „csontvázak” a cég háza táján, azaz olyan hírek, melyek a csőd szélére juttatnák a társaságot.

Viti2 (törölt) 2008.09.29. 08:46:35

Egy ma reggeli elemzésből...
süti beállítások módosítása