Puppykitten!

2008.08.06. 10:12 | kutyacica | Szólj hozzá!

OMG annyi minden történik és olyan kevés az idő! A következő napokban visszafelé fogok haladni, most gyorsan írok usa dolgokról, aztán majd később ha lesz időm a várakozáson felül csodálatosan sikerült balatoni nyaralásról.

Tehát kéremszépen pörögtek a dolgok. Megvan a jegyem, megvan a vízumom, megvan a szállásom. Ebben a sorrendben:

1. a jeggyel szerencsém volt, éppen találtam egy elég olcsót. Vista travel, én ajánlani tudom jófej volt a nő, lekéstem kétórával a foglalási átvételi időt de nem parázott rajta. Viszont ie6 van a gépükön.. Útirányom Budapest-Brüsszel-NYC-Atlanta lesz, de erről majd részletesen beszámolok a blogom előre-programozott-útinapló-kiadásában.

2. A vízum igénylés érdekes volt, azon kívül hogy egy valag pénz (35 ezer forint), valójában szuper gyorsan ment. A sorbaállás uszkve másfél óra, időpont kéréssel nincs gáz, mert F-1 vízumra walk-in lehet menni, cserébe viszont csak reggel 8-10 között (grrr). Viszont így, hogy F-1 vízum, nem sokat kérdeztek, a kihallgatás rövid krónikája az alábbiakban olvasható:

- How did you get the scholarship?
- Well, I applied for it at my university, a series of tests and interviews followed and I was finally chosen by the foundation and then admitted to GT.
- Hm. Great School.
- Thats it?
- Yes, thats it. Goodbye.

Ezen kívül még ujjlenyomat vétel, illetve ami izgalmassá tette: volt egy digitális-analfabéta bácsi utánam a sorban, aki nem hozta el a gépem kitöltős lapját ezért megkértek h segítsek neki. Na mondjuk amikor a hangosbemondón megszólalt, hogy "a fiatalember aki az előbb volt itt a pultnál azonnal jöjjön vissza" egy kissé beparáztam... :)
 

3. Szállás: rengeteg helyre írtam az ajánlatok közül, de többségében nem jártam szerencsével. Tanulság: SOKKAL előbb el kell kezdeni!! Május magasságában már hirdetik ősztől a helyeket. Végül a WSF-en (ez az alapítvány, aki az ösztöndíjat adja) keresztül kaptam egy kontaktot egy kedves hölgyhöz, akinek a házát végül ki is vettem, mármint benne egy szobát. Aminek nagoyn örülök, hogy eredeti amerikai lakótársak lesznek, két atlantai és egy upstate NY-i (ez azt jelenti a wikipedia szerint, hogy nem a városban, de az államban lakik). Még képek is vannak, ha lesz több majd teszek fel. Addig is, itt egy kép leendő szobámról valamint a nappali nem meghatározott %-áról:

 


Egyenlőre röviden ennyit, hamarosan írok a továbbiakról korábbiakról.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr46603094

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása