Superbowl top10

2010.02.06. 17:05 | kutyacica | 2 komment

Címkék: football top10

July 4th? XMas? Thanksgiving? Ugyanmar - a quintessential amerikai gettogether nem lehet mas, mint a Superbowl.

A tavalyit is elveztuk, John-nal jol elszurkoltunk az underdognak, de iden meg sokkal nagyobb a hype a jol idozitett New Orleans trippunk utan.

Tovabb utan 10 indok amiert jo nezni a Superbowlt vasarnap - na mar azon kivul, hogy American Footballt mindig, minden korulmenyek kozott jo nezni! :)

10. Celebspotting: Kezdjuk valami kevesbe erdekessel: a kozonseg celeb felevel. Aki ilyesmire fogekony, annak mindig akad latnivalo, a footballnak is megvannak a maga Jack Nicholsonjai, ha ertitek hogy mondom. Iden eleg konnyu peldat mondani, ugyanis a Saints #25, Reggie Bush nem massal, mint Kim Kardashian-al jar, aki ugye az a tipikus celeb, aki egyedul arrol hires, hogy hires. (fun fact: az apja volt OJ Simpson vedougyvedje. Remek csalad!)

9. Gettogether: Amint emlitettem, a Superbowlban az egyik legjobb dolog az, hogy ez egy eleg jo dolog mindenki szerint, aminek egyenesagi kovetkezmenye, hogy azon keves meccsek egyike, amikor magatol ertetodik mindenki masnak is, hogy nezni kell. Es ahol emberek vannak, ott kaja is van, tehat a Thanksgiving utan ez a masodik legkiralyabb kozossegi bezabalas (persze a Karacsonyt itt diszkvalifikalnom kell, mivel abban itt nem volt tapasztalatom).

8. Saints D-Line: Lement 2, mostmar irok konkret sport vonatkozast is. Ez a meccs tobbek kozott azert lesz nagyon izgalmas, mert minden adott ahhoz hogy nagy play-ekent lassunk, marpedig lassuk be sportot elsosorban ezert erdemes nezni. Elsokent is kiemelkedik a Saints D-Lineja, ami fizikalis jatekaval (=kigyaluljak a QB-et) szerzett iden hirnevet. Lassunk itt egy peldat arrol, hogyan KO-zza a #93-as Defensive End, Bobb McCay a Cardinals QB-jet, Wagnert a konferencia donto fele vezeto uton (ezen a meccsen voltunk NO-ban). Talk about a blind side. Ezen a meccsen abszolut kulcs lesz, hogy ez mennyire fog menni egy bizonyos Mr. Manninggel szemben, akirol meg teszek emlitest.

7. half time show - eleg annyit mondani: Janet Jackson. A Superbowl Half Time Show ugye tortenelmet irt azzal, hogy ennek a mutatvanynak koszonhetoen kozvetitik 5mp csuszassal a live esemenyeket. Iden a The Who lep fel, ami nem tudom mennyire lesz jo, ezert ilyen hatra raktam. Nekem eddig (meglepetes, meglepetes) a Journey tetszett a legjobban a Giants-Pats dontorol.

6. Storyline: Az egyik legjobb a Superbowlban, hogy az ujsagirok (akik meg itt felbukkannak) valahogy mindig keritenek hozza valami remek izgalmas aztahuhamindenitbesztabaszta storyline-t, sot altalaban mindjart 2-ot a ket csapatnak. A Coltsnal ott van a Manning csalad, de rola meg lesz szo, de az idei meccsben persze az a jo, hogy a NO eseteben nagyon nem kellett ezt eroltetni, hiszen teljesen adja magat az egesz Katrina tragedia romjaibol phoenixkent felemelkedo csapat sikersztorija, az egykor Aintsnek csufolt Saints, amit a felejuk allandosult sentimentet megragadva csak America's Football Teamnek hivnak itt. Who Dat!

5. Fans: Hat igen, a szurkolok, a cifrabbnal cifrabba oltozott szurkolok. Oket erdemes keresni iden a nezoteren:

4. Commentary: az egesz cirkuszt mar a musorvezetokert erdemes nezni. Ahogy mas sportokban is megszokott, szinte kivetel nelkul volt sportolok/edzok, es altalaban eleg szorakoztato eloadast nyujtanak. Ugye itt talaltak fel a klasszik felallast, miszerint Play by Play Announcer + Color Commentary, mely utobbinak oriasi alakja John Madden, akit sokan inkabb utalnak mint szeretnek, de hogy nagyon szorakoztatok a baromsagai, az biztos. Iden sajnos nem lesz Madden, helyette Jim Nantz es Phil Simms (es hogy az elso masodik mondatot igazoljam, o is ex-NFL QB, SBXXI nyertes es MVP). John Madden Top10 quotes erre. Ja, es ha mar kommentatorok: ime egy fasza SNL skit a temaban :) Amugy ESPN szopato snl skitbol nyilvan annyi van mint az allat, mostanaban a legtobbet a nothing but the bottom of the net-esen rohogunk, nem talaltam ra linket.

3. Saints Big Plays: Jo persze kellennek a meccsbe a vohohohohoho no he didnt jellegu hitek, de az igazi tutisag azert a skilles big playek megiscsak. Es ebbol a Saints futoszalagon szallit - ilyenekre lehet szamitani (csekk 2:26-nal, amugy 2:10-nel ott van Kardashian :) vasarnap is.

2. Manning: Az elfogulatlansag jegyeben termeszetesen a Colts sem maradhat ki, es ha Colts akkor Manning. Kerdes nelkul az egyik legnagyobb QB in the game ever. Az eddigiek alapjan mar latszik, hogy rengeteg pontra lehet szamitani a meccsen, ami ritkan baj :) Es persze tudasa mellett Manning szallitja a Colts oldalarol az erdekes storyline-t is, mivel hogy faterja, Archie mit tesz isten a Saints QB-je volt anno. Raadasul humora is van a sracnak, amit bizonyit ez az igen franko SNL skit.

1. Ads: hat igen, the biggest day in advertisement, ha nem szamitjuk az "duh, because it's the superbowl" indokot, akkor mindenkepp ez a nyertes ok. Mint az kozismert, a legjobb reklamspot a Superbowl, a wikipedia szerint $2.8M lesz egy 30sec ad. Annyi nagyon jo Superbowl Ad van, hogy sorolni se erdemes, ha nagyon erdekelnek az ideiek/tavalyiak, hamisitsatok IP-t, hulu-n fonn van (es lesz) mind.

Jogos a felvetes, hogy ezekert igy ebben a formaban nem eri meg feltetlen fennmaradni hajnalig, hiszen a magyar feedbol gondolom par vonatkozas kiesik. De ezekert is karpotol a football elmeny, pinky promise :)

Ja, es persze Go Saints, Who Dat!

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr731734454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viti2 2010.02.09. 01:00:16

Gondoltam segítek egy kicsit.

Összes superbowl ad:
www.spike.com/superbowl

És a kötelező darab:
www.sorozatjunkie.hu/2010/02/05/mi-lenne-ha-filmrendezo-rendezne-a-super-bowl-t/

David Lynch rész hatalmas szerintem.

kutyacica 2010.02.09. 02:47:58

@viti2: na, kiraly egy link ami akkor otthon elerheto! ezeket sose tudom, ezert nem is nagyon linkelek mar csak youtube-rol.

Ezek a filmrendezosek jok, nekem is a Lynch tetszett legjobban, abban nagyon eltalaljak a zsanerjait.

Amugy retrospectively egesz jok voltak a tippjeim, lassuk:

10 Kardashian epic fail, 1xse mutattak valamiert :|
9 ez csillagos5-osre sikerult, Rick berendelt harom vagon csirkeszarnyat, fankot meg doritost, kvoltunk 10-15en, kiraly volt.
8 Ok nem tettek nagyon sokat hozza viszont, ami vegig aggasztott is, Manning olyan szabadon dobalt vegig hogy hajjaj. Szerencsere a backfield elintezte vegul.
7 Megoszlanak a velemenyek, szerintem eleg latvanyos vol. az volt a baj csak, hogy kozvetlen elotte adtak le a My Generation alafesto zenevel meno floTV reklamot, ami kb siman a legjobb szamuk, szoval utana meg ok nem jatszottak le, igy egy kicsit fura volt.
6 Hat ez adta onmagat eleve, de mivel megnyerte a Saints, igy vegkepp igazolodott, hiszen masrol sem beszeltek a kommentatorok.
5 Ez megint egyertelmu volt, bar igazabol eleg keves kozeli volt.
4 Na hat ez eleg jo volt! Kedvenc reszem: Porter Interceptionje. Elotte a kommentator: "Most nem szabad blitzelni. A Jets is ezzel probalkozott, vesztukre. Nem hivnek blitzet." Erre a play full blitz es pick 6 a vege. Mire a fazon: "Hat, mondom ne blitzeljenek, erre tessek. Hat igen, ilyen ez a football, neha azt erdemes csinalnod, amit a legjobban tudsz." pfff fail :)))
3. Hat ezt azt hiszem eltalaltam:)
2. Az is bejott elegge, h Manning foszereplo lesz, szerencsere vegul a Saintsnek kedvezo okokbol
1. Ez megintcsak adta magat, szerintunk voltak is tokjok. A T-Payne autotuneren meg a Lost-parodia Bud Lighton jokat rohogtunk elegge, a Google-os cutesy volt szinten, a Dodge Charger is utott. Az audi kornyezetbuzi reklamjatol mondjuk felment bennem a pumpa :)
8
süti beállítások módosítása