Megkésett képriport Savannah-ból

2008.09.14. 21:42 | kutyacica | Szólj hozzá!

Héjj,

Na már régen meg kellett volna erről emlékeznem, de sajnos sehogy nem sikerült. Szóval, az első rendes tanulmányi hét végén a WSF (world student found, kb. az európai cserediákokat tömöríti, meg én is ide tartozom valahogy) szervez minden évben egy ismerkedő kiránduló hétvégét a tagjainak. Az úticél ezúttal Savannah volt.

Mit érdemes tudni a városról? Dióhéjban: azon kevés déli városok egyike, amelyik már a polgárháborúban is központi nagyváros volt mégse ágyúzták szét, így aztán a régi városrész tele van oldschool amerikai házakkal; van egy erődje meg tengerpartja; itt forgatták az Éjfél a Jó és a Gonosz kertjében (kb) című filmet, valamint a Forrest Gump jelentős részeit, többek között itt található a pad amin Forrest , ül - pontosabban a hely, mivel a padot magát már rég halivúdba vitték.

Lássuk a képeket!

Az első képen az látszik amint készülődünk elindulni valahonnan valahova. Ez nem az elején készült, de úgyse tudja senki szóval mind1, jó lesz elindulós képnek. Felismerhetitek fekete pólóban fehér sapkában Johnt. eyen kívül a fehér pólós srác középen a másik német srác akivel igen jól összehaverkodtam, ismerős lehet a focimeccses képről. Még a magas srác a szélen aki elég jó arc, meg van egy dominik nevű aki nagyon jó fej, ő az elmosódott barna paca hátul. Meg a fehét trikós kék strandgatyás fazon Stefán, a barátnője meg a piros nadrágos, róla még később.

Ezen a rendkívüli jelentőségű képen látszik, amint kifizetem a trippet Stefánnak, akinek van valami posztja a WSF-ben. Sajnos az utazás idejében még nem jött meg a kártyám, így ezekkel a hülye csekkekkel kellett szívnom végig, ami szívás igen meghatározó volt az egész trip alatt, ezért raktam be a képet. A kép érdekessége még, hogy csak európaiak találhatók rajta, valamint hogy a baloldai srác nem más mint Pesti Peti, aki ugyanezzel az ösztöndíjjal érkezett ide évekkel ezelőtt, mostmár phd.

Na most a következő képen az erőd látszik, amint érkezünk. Úgy kell elképzelni, mint a pentagont, mármint alakra, csaképpen semmi nincs a falakban meg középen se, csak egy nagy placc.

Itt van róla egy másik kép belülről:

Na most még ami volt itt az erődben, arról nekem egyből a south park jutott eszembe. Ugyanis voltak itt ilyen reenactment arcok akik a legnagyobb komolysággal adtákelő, hogyan kell védeni az erődöt meg lőni a puskával. Itt egy kép róluk:

Illetve egy teljes csoportkép:

Na jó, elég az erődből. Az erőd után elmentünk a tengerpartra, ahol semmi érdekes nem történt, kivéve h a beach focin rúgtam vagy 3 gólt, pedig mindenki más német volt... hmm. Amúgy a hullámok nagyon durvák, alig bírtam kiúszni :) A beachelés után aznap este már nem volt semmi, elmentünk ugyanabba a bárba, mint pénteken. Na a klubok itt totál bénák, tényleg csak feka zene megy. Ide berakom annak a számnak a youtube klippjét ami ott orrba szájba megy, hogy ti is érezzétek. Put on for my city, yeah.

Ja igen, azt elfelejtettem, hogy még elmentünk egy itteni étterembe, ami elvileg messze földön híres, amúgy meg olyan mint a trófea csak szarabb. Ez a déli konyha elég fura, abból áll h minden tele van cukrozva. Mondom MINDEN, nem csak az amiben elvileg kéne h cukor legyen. Ide tartozik Pesti Peti megjegyzése a témáról: "Itt olyan túlcukrozott minden, h iszom egy ice teat és jól laktam." Kép nincs, de el tudjátok képzelni. Vagy mi.

Na utolsó nap pedig még elmentünk a városba mászkálni. Láttunk szép épületeket, például:

 

Stefan barátnője, akiről már az elején szó volt, pedig felmászott egy póznára, merthogy az utcanév táblán az ő neve volt. Íme a megelőző pillanatok, a csajról még elmondanám h róla derült ki h a demokratáknak dolgozik és a savannahtripről egyenesen Denverbe ment. Véleménye a kongresszusról: "Basically, its a week long party where everybody gets drunk."

Végül hazamentünk és vége. Hát nem ez volt életem nyaralása :) De azért tényleg voltak jó arcok.

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr36663557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása