Állásbörze @Georgia Tech

2008.09.13. 19:36 | kutyacica | Szólj hozzá!

Helló mindenki!

Bocs, h ilyen régen írtam, alapvetően lefoglalt a gép teljes telepítése, valamint az első itteni Állásbörze. (Kérdés: hogy a fenébe kell itt tovább törést beszúrni? A halálnak nem találom és mostmár tényleg idegesít.)

Áhááá!...

1. Szóval a gép full fledged újra telepítése, ami végre most már talán készen van. Igazából elsőre ment majd' minden, mint a karikacsapás, leszámítva a quicktime plugin telepítést, azzal sajnos kicsit szívni kell mert conflictosak a különböző betelepülő codecek vagy mi, de mostmár jó. Meg sajnos a variálgatás közben sajnos már megint ott tartok, hogy elég lassan bootol a gép és bedob néhány tünetmentes de mégis idegesítő hiba üzenetet, de hát talán ez az ára a sok pluginnek. Amik persze az alap telepítésnél nem voltak, de hát sajnos ez ilyen. Jelen tapasztalatok szerint azt mondanám, hogy azért igazán tisztán az Ubuntu is csak outofthebox működik jelenleg. Amúgy most kb így néz ki a desktopom, szerintem egész baba:

A legjobb az egészben amúgy a pár új addon amit felfedeztem magamnak, főleg a Lightning a Thunderbirdhöz, a Taboo a Firefoxhoz illetve a Tompoy Note a desktopra. És persze öröm látni, hogy Hardy Heron alatt végre stabilan működik pár dolog, ami elég bugos volt az Edgy-n. Valamint rájöttem, hogy ez az Apple féle bal felső sarokban van mindig az aktuális menüsor nekem nagyon megszokhatatlan, ilyen plugin is van de inkább elfelejtettem. Mondjuk az Ubuntu verzió nem is működik teljesen perfekten.. na mind1.

2. Ami sokkal érdekesebb volt, és a teljes elmúlt hetet meghatározta, az az itteni Georgia Tech állásbörze.

Nekem őszintén megmondom ez volt az első állásbörzém, így aztán semmiféle BME-s párhuzamot nem tudok vonni. Mindenesetre érdekes volt. Megfordultam egy sor cégnél, szereztem egy kis rutint a vársz-vársz-sorrakerülsz-cvd odaadod-válaszolsz két kérdésre-felteszel valami érdeklődőnek tűnő kérdést-megköszönöd-vége drillben.

Talán érdekes lehet h ki fordul itt meg, hát egyszerűbb felsorolnom, h ki nem. Informatika területén nem volt Yahoo, mert ők külön standot állítottak fel ugyanerre az időre máshol a campusban, illetve AOL, Mozilla és Google, mert ők csak a tavaszira jönnek. Aki számít amúgy mindenki itt volt, talán csak a Webtown nem.

Még a CIA, NSA is, bár sajnos szomorúan kellett tudomásul vennem, hogy ezek a cégek (sőt a közvetlen állami bedolgozó private firmök is, márpedig ott több is van ahova szívesen mennék egyszer talán) szigorúan kizárólag amerikai állampolgárokat alkalmaznak. Sux :(

Amit még megtanultam, h szinte mindenhol csak azt mondják, jelentkezz a honlapon, gyakorlatilag valóban tesztelő kérdést egyedül a Qualcommnál tett fel a csávó, mindenhol máshol csak púder kérdése volt, h jó benyomást tesz-e az ember. Ha jól értem, akkor ez azért is van, mert van itt valami olyan h Equal Opportunity Employer ami kb. azt jelenti asszem, h nem számít honnan jössz/voltále a börzén, amikor a jelentkezésed bírálják. Vagy tévedek, de nekem ez jött le.
 

Ami még érdekes volt, az a cégek által szervezett saját ismerkedő estek, amiből szintén volt egy rakás. Én a Microsoftéra tudtam elmenni, akik a Football stadion elnöki suitejában tartották az eseményt. Hát, mindent elkövetnek annak érdekében h jó benyomást tegyenek, alig győzték egymást túllicitálni abban, h mennyire szeretnek a MS-nál dolgozni azok, akik itt voltak. Amúgy egy sor érdekes dolgot meséltek, simán elmennék örömmel ide is gyakornoknak, az biztos.

Szóval, ez volt kb az első kör, aztán októberben elvileg kezdődnek az interjúk, gondolom akkor kiderül, kinek a CV-je volt szimpi. Meglátjuk, tapasztalatnak mindenestre jó volt és egy kis munkával most már egy sor komoly cég honlapján ott figyel a profilom, ez ártani gondolom csak nem árt.

3. Ezen kívül amúgy annyi történik, h leköt a tanulás. Most már aztán tényleg megpróbálok írni a tárgyaimról is majd. Röviden annyit, h van két klasszikusabb, órára járós, kiadott házi megcsinálós, midtermös vizsgás és van kettő ahol semmi vizsga. Az egyikből egy csoport projektet csinálunk, a másik pedig olyasmi mint egy önlab. Na majd ha lesz normálisan időm írok róluk hosszabban is.

Puszi pá
 

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr14662080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása