A biztonság pszihológiája

2008.07.24. 00:24 | kutyacica | Szólj hozzá!

Címkék: gép

A minap bukkantam rá az alábbi linken elérhető igen érdekes kis videóra. Az előadó Bruce Schneier IT Security pápa, amiről szól az viszont a legkisebb mértékben sem csak IT embereknek fogyasztható és érdekes. Alapvetően az emberi gondolkodásról magyaráz el ilyen "did you know?" típusú dolgokat, olyan aspektusból, hogy a biztonságérzet kialakítása, a kockázat assestmentje (tudtam, h bennmarad angol szó a végén..) etc. milyen az agyunknak. Csak ajánlani tudom! Garantált utána az a szitu, amikor megpróbálod egy-sör-mellett a haveroknak elmesélni, de persze nem bírod úgy visszaadni, hogy legyen értelme.

"Szóval az volt a lényeg hogy van 2 csoport, ja nem is 2 hanem egy és akkor van 3 választás ja nem 2 csoport van és mindkettőben 2 választás és akkor az egyik nyer sokkal inkább mint amennyivel a másik nyer és ez a külonbség, na érted? Szerintem ez nagyon érdekes."

Ja igen, a link.

A bejegyzés trackback címe:

https://yellowjacket.blog.hu/api/trackback/id/tr28582697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása